Gammel bilde fra sortering av post i USA. Illustrasjonsbilde brukt for Kryptografens Nyhetsbrev

Aktuelle nyheter

Den første kryptobørsen i Malaysia har fått lisens av lokale myndigheter til å åpne dørene. Luno er allerede etablert i 40 land, og har allerede 3 millioner wallets på sin handelsplattform. Dette kommer samtidig som at myndighetene innfører tiltak for å begrense kontantbruk. Det skal for eksempel ikke være lov å betale over $6.000 i kontanter, for en tjeneste eller vare.

Røde Kors Norge omfavner blockchain. Til sammen tre nasjonale avdelinger av Røde Kors, verdens største hjelpeorganisasjon etter FN, stiller seg bak en kryptovaluta som skal effektivisere hjelpearbeid og stimulere lokale økonomier.

Hver uke publiseres Arcane et sammendrag av de viktigste analyserapportene som blir lagt ut offentlig. Det gjør det enkelt for deg å tilegne et raskt overblikk over hva analysemiljøene fokuserer på. Denne blir også sendt ut til de som er på e-postlisten. 

Podcast

Richard snakker med Aleksander Leonard Larsen, COO i Axie Infinity. Samtalen omfatter temaer som millennials og krypto, non-fungible tokens, konkurranse, growth hacking, Asia, Vietnam, hyperkapitalisme og deres egen spillsatsning!

Ukens skeptiker

Nouriel Roubini, professor ved New York University, vender sin vrede fra Bitcoin til Ether denne uken. Den kjente kryptoskeptikeren skriver på Twitter at Ethereum er verdt null, men egentlig har minusverdi hvis man inkluderer kostnader knyttet til mining og miljøskadene ved bortkastet energibruk.

Markedskommentar

Etter et brutalt fall i Bitcoinprisen ser det ut til at støttenivåene holder. Det er ikke dermed sagt at trenden har snudd opp, men prisen ligger over viktige tekniske nivåer, og da spesielt 200 dagers glidende gjennomsnitt.

200SMA blir ofte ansett for å være den viktigste indikatoren på salgs eller kjøpspress over tid. Akkurat nå ligger Bitcoin på $7.300, rett over 200SMA. Så fremt man ikke bryter denne på nedsiden kan markedet bygge tillit med både oppadgående og sidelengs bevegelse. 

Kryptografen nyhetsbrev