Dette nettstedet inneholder tilknyttede lenker til produkter. Vi kan motta en provisjon for kjøp gjort gjennom disse lenkene.

Flere av spareproduktene i kryptomarkedet gir deg 6% eller mer i årlig rente, hvis du setter inn kryptovaluta i en låst kontrakt. Blant de største aktørene i dette markedet finner vi Compound, Blockfi og MakerDAO.

Nylig kom det frem at verdier plassert i spareprodukter på blokkjeden passerte $1 milliard, og veksten i dette markedet var 137.2% i 2019. Men hvordan kan du som nybegynner tjene over 6% rente ved å spare i kryptovaluta?

Låste kontrakter

De aller fleste tilbyderne av spareprodukter i kryptomarkedet gjør dette gjennom automatiserte kontrakter. I all enkelhet må du erverve kryptovaluta som Bitcoin eller for eksempel Ethereum, som du deponerer i en sparekontrakt. Denne blir da låst for utlån, det vil si at så fort du trekker pengene ut så faller renteopptjeningen bort.

Dine låste kryptoverdier blir lånt ut til profesjonelle aktører, eller fristillt på annen måte for de som betaler for innlån. En kryptobørs kan fore eksempel være en lånekunde som trenger å låne inn Bitcoin fordi tradingkunder på børsen har ønsket å “gire” sin posisjon. Tradingkunden betaler rente eller avgift til kryptobørsen, som igjen betaler spareproduktet for innlånet. Til slutt sitter du og tjener gode renter på at en tradingkunde på en fremmed børsplattform ønsker å betale for å låne dine Bitcoins.

Målt opp mot vanlig bankvirksomhet

Det er akkurat slik det foregår i vanlig bankverden, der du som innskuddskunde får renter på pengene som er lånt ut til boliglån. Forskjellen er at marginene i tradisjonell finansverden, tilfaller banken, og rentenivået er historisk lavt siden finanskrisen. Det skyldes kontinuerlig trykking av penger fra sentralbankene

I kryptomarkedet er det ofte avgrensninger på inflasjon og antall tokens. Det vil for eksempel aldri finnes mer enn 21 millioner Bitcoins. Skal du da låne Bitcoins, er du avhengig av at noen låner dette ut, og da har renten endt på mellom 6-9%.

Det blir ansett som en svært god avkastning, og gjør at du dobler pengene dine på 10 år på grunn av rentes rente.

Husk å følge oss på Twitter og Facebook.

Kryptografen nyhetsbrev