Gammel bilde fra sortering av post i USA. Illustrasjonsbilde brukt for Kryptografens Nyhetsbrev

Holder seg i opptrend

Det er mange sektorer og prosjekter innen kryptovaluta som lever i en regulatorisk gråsone. Utfordringen er at myndighetene har vært trege med å tydeliggjøre lovverket for nye og innovative løsninger, som ikke nødvendigvis passer inn i et gammelt rammeverk. 

Amerikanske myndigheter derimot, har vært svært tydelige de siste to årene: Selger du investeringsprodukter, som tradingtjenester eller tokens med en investeringsprofil, til amerikanere er du underlagt SEC og Securities Act fra 1933.

Mange prosjekter har derfor blokkert bort VPN til amerikanske kunder etc, for å ikke havne under SEC sin lupe.

Verdens største derivatbørs Bitmex, trodde de hadde klart skjerme seg fra dette regelverket, men den gang ei. Når SEC nå lanserer full etterforskning av BitMex, kan det føre til problemer for de som handler der og mye av volumet fra markedet kan falle. Vi har tidligere sett hvordan salgsordre på BitMex har utløst kraftig fall i Bitcoin markedet. 

I lys av dette synes jeg Bitcoin holder seg bra, med kun noen få hundre dollar nedgang på nyheten. Vi går inn i en sterk periode for aksjer og høyrisikoprodukter, noe som på et tidspunkt også kan løfte Bitcoin og Ethereum høyere. 

Nå skal du høre…

Axie Infinty har nettopp gjennomført et privat tokensalg, og skal gå “public” innen to måneder. Richard og Aleksander diskuterer NFT’er og hva som annerledes enn 2017.

Fikk du med deg dette?

NBX skal lansere en NOK stablecoin. I løpet av neste år vil NBX fokusere på å tilby produkter som er attraktive for det nordiske markedet, blant annet en NOK stablecoin.

Bitfinex lansere handel i aksjeindekser. Kryptovaluta-børsen Bitfinex lanserer perpetual contracts som følger to Europeiske aksjeindekser, som handles 24/7. Er du klar for helgehandel?

Nå kan du kjøpe de mest populære kryptovalutaene og betale med norske kroner. Plattformen til Kaupang Krypto tilbyr desidert flest kryptovalutakryss i Norge. I tillegg har de laget et nyttig skatteverktøy, som selvfølgelig er frivillig å bruke, men gir deg korrekte skattetall til selvangivelsen. (Partnerinnhold)

Kryptografen nyhetsbrev