I forrige uke fokuserte nyhetsbrevet på hvor lang tid det tok for Bitcoin å bryte $10.000, da den måtte gjøre flere forsøk i sommer. Det gikk nærmere 8 uker fra første forsøk til kursen var etablert på nordsiden av dette motstandsnivået.

I dag jobber Bitcoin med $12.000 nivået, som åpner opp en interessant oppside mot $14.000, men også all-time high over $20.000. Spørsmålet er hvor lang tid og hvor mange forsøk som skal til denne gangen. 

Jeg tror det er verdt å merke seg hvordan Bitcoin nå tenderer opp og handler mer stabilt enn NASDAQ indeksen. I våres var de sammenkoblet fordi investorene solgte seg ut av risiko, noe som økte korrelasjonen mellom ulike “risk assets”. Til tross for ruskevær for aksjeindeksene i september og nå inn i kvartalssesongen, har Bitcoin klart å bevege seg andre veien. Det er et godt tegn. Skulle aksjeindeksene begynne å stige igjen frem mot jul, er det ingen grunn til at Bitcoin ikke skal sette fart forbi neste motstandsnivå. 

Husk at Bitcoin også har ridd av stormen rundt verdens største derivatbørs, Bitmex, som har blitt tiltalt av amerikanske myndigheter.

Nå skal du høre…

Richard og Torbjørn snakker om virtuelle møter. Da mange opplevde Zoom og Teams for første gang under covid nedstegning, gikk blokkjedebransjen på VR meet-ups.

Fikk du med deg dette?

Ny rekord på “fremtidens finanssystem”. Uniswap fortsetter å sette rekorder i innskudd. Nå har et “norsk” kryptoprosjekt fått egen likviditetspool på plattformen. Her kan du lære mer om hvordan og hvorfor!,

Som reaksjon til Etherums skyhøye transaksjonskostnader, så ber gründer og “chief scientist” i Etherum, Vitalik Buterin, brukere om bevege seg over til nye skaleringsløsinger

Nå kan du kjøpe de mest populære kryptovalutaene og betale med norske kroner. Plattformen til Kaupang Krypto tilbyr desidert flest kryptovalutakryss i Norge. I tillegg har de laget et nyttig skatteverktøy, som selvfølgelig er frivillig å bruke, men gir deg korrekte skattetall til selvangivelsen. (Partnerinnhold)

Kryptografen nyhetsbrev