Rekordnotering

Fokuset i nyhetsbrevet siden sommeren, har vært på $20.000 nivået for Bitcoin. Det har vært det viktigste nivået siden 2017. Å gjenvinne rekordnotering etter et 70% fall, er en bragd i seg selv, men forteller oss mye om hvordan Bitcoin og kryptovaluta har modnet. 

I forrige nyhetsbrev fokuserte jeg på hvordan pressedekningen kom til å øke drastisk som følge av at prisen nærmet seg dette viktige nivået. Det ville skape en selvforsterkende effekt, som trakk nye kjøpere inn. En kraftig prisbevegelse opp, ville skape FOMO (Fear Of Missing Out). Jeg tipper det er mange som føler FOMO akkurat nå, da Bitcoin i skrivende stund handler på $23.000. 

Så kommer gullspørsmålet: Kommer det en kjøpsmulighet lavere, eller har vi startet på en ny himmelferd? Det finnes ingen motstandsnivåer i dagens prisbilde, kun støttenivåer. 

Jeg tror helt klart Bitcoin har satt ny prisrekord av en grunn, og at de langsiktige indikatorene nå blinker positivt. Utfordringen er at man når ulike klimaks, når den underliggende prisdriveren først og fremst er tilbud og etterspørsel. Plutselig velger en stor aktør å selge, eller retail-kundene har fylt opp posene sine, og da kommer det en kraftig korreksjon igjen. 

På den annen side har Bitcoin vist seg sterk når børsen og finansmarkedet er stengt, og nå går vi inn i en juleferie med masse røde dager og folk som sitter hjemme i covid lock-down. Perfekt scenario for kryptotrading…

God jul

Nå skal du høre…

Kryptografen Podcast #70 – I denne episoden gjester Stian Heggernes fra Fjord Maritime podcasten. Selskapet er de første i verden til å lansere en blokkjedeløsning som tracker klimautslipp. Produktet er bygget på skaleringsløsningen nahmii og sørger for at utslippdata fra en oppdrettsmerde på vestlandet blir sikret på Ethereumnettverket

Fikk du med deg dette?

Fjord Maritime lanserer en ny skalerbar blokkjedeløsning som tracker, registrerer og samler data om CO2 utslipp. Dette vil i første rekke sette bedriftene i stand til å levere et klimaregnskap som faktisk stemmer. Å samle disse dataene, samtidig som man sikrer de fra manipulasjon, var ikke mulig før det fantes en kommersiell brukbar skaleringsløsning som nahmii

Nigeria på vei til å bli en Bitcoin-nasjon. Landets valuta, Naira, er sterkt devaluert som følge av Covid-19. Dette sammen med andre forhold legger grunnlaget for en Bitcoin-oppblomstring i landet

Dere kan abonnere på IG sin Ukesrapport skrevet av Richard Paulsen helt gratis. Den inneholder markedskommentar, lese- og lyttetips og ukens trade

Nå kan du kjøpe de mest populære kryptovalutaene og betale med norske kroner. Plattformen til Kaupang Krypto tilbyr desidert flest kryptovalutakryss i Norge. I tillegg har de laget et nyttig skatteverktøy, som selvfølgelig er frivillig å bruke, men gir deg korrekte skattetall til selvangivelsen. (Partnerinnhold)

Kryptografen nyhetsbrev