I forrige nyhetsbrev, som ble sendt ut før jul, var fokuset på en økning i juletrading. Argumentet var at mange ville sitte hjemme i ferien, med sparepenger og bulmende aksjekonto, og lure på hvorfor de ikke eier mer Bitcoin. Resultatet var at Bitcoin steg til over $40.000, fra et utgangspunkt før jul på lave $20.000 tallet. Det bl en romjulstrade, som gjorde alle “nyttårsrakettene” til aksjeanalytikerne til skamme.

Men hvor står vi i dag? Bitcoin har korrigert over 20% fra toppnotering, og handler i skrivende stund på $35.000. I forrige uke ble undertegnede intervjuet i Dagens Næringsliv, der jeg uttrykte skepsis til hva som skulle drive det videre.

Hovedargumentene for oppgang, var i mine øyne allerede indiskontert. Corporates som MicroStrategy har kjøpt Bitcoin, kjente hedgefondforvaltere sier man skal allokere 2% til denne kryptovalutaen og PayPal med Visa i helene har allerede bestemt seg for å satse på Bitcoin. Dette er viktige nyheter, men det er også snart gamle nyheter. For at en hype skal ha kraft til å løpe høyere, må det kontinuerlig fylles på med mer bensin. 

Blir det stille, korrigerer kursen.

Nå skal du høre…

Kryptografen Podcast #71 – Richard og Bendik Schei snakker om den kraftige bevegelsen i Bitcoin, CME, statistikk, risikomomenter og svarer etter beste evne på gode lytterspørsmål.

Fikk du med deg dette?

Kryptomining i Norge – “Ved dårlige tider, er det kun de mest kostnadseffektive som overlever. Nå som vi er i et bullmarked, er det som en tidebølge løfter alle båter.”

Vi stilte 10 norske kryptopersonligheter to spørmål om utviklingen innen blokkjeder det neste året. Dette er hva de svarte.

Dere kan abonnere på IG sin Ukesrapport skrevet av Richard Paulsen helt gratis. Den inneholder markedskommentar, lese- og lyttetips og ukens trade. 

Nå kan du kjøpe de mest populære kryptovalutaene og betale med norske kroner. Plattformen til Kaupang Krypto tilbyr desidert flest kryptovalutakryss i Norge. I tillegg har de laget et nyttig skatteverktøy, som selvfølgelig er frivillig å bruke, men gir deg korrekte skattetall til selvangivelsen. (Partnerinnhold)

Kryptografen nyhetsbrev