Kaupang Krypto er et norsk teknologiselskap med røtter fra NTNU i Trondheim. Selskapet ble stiftet i 2017 da en gruppe teknologistudenter så mulighetene blokkjedeteknologien brakte med seg, men samtidig oppdaget hvor mangelfullt tilbudet i Norge var.

Høsten 2020 slo Kaupang seg sammen med Arcane Crypto. Kaupang Krypto er i dag Norges største OTC desk når det kommer til kryptovaluta.

Hva er OTC, og hvorfor lønner det seg?

OTC står for “over the counter”, og referer til trading som ikke utføres på en formell børs. OTC trading skjer direkte mellom to parter. En av fordelene med OTC-trading er at du får en pris på hele posisjonen din, og ikke bare det som ligger som beste kjøper i ordreboken. Det vil si at du kan ringe Kaupang, og få kvotert en pris på nær sagt valgfritt volum, spesielt hvis du skal handle for millioner – mye høyere volum enn hva som er i ordrebøkene til konkurrentene. Hvis du trenger å handle kryptovaluta til mange hundre tusen eller millionbeløp, bør du i det minste sjekke hva Kaupang kan tilby i kurs for hele posten. Dette adresserer likviditetsproblemer som ofte eksisterer hvis man ønsker å handle større beløp hos tradisjonelle børser.

“Man får direkte kontakt med en av våre meglere, og vi oppretter en dialog på en kryptert plattform – man kan avtale større handler utenfor ordrebøkene.”

Nikolai Gobel, CEO i Kaupang

Han legger videre til at man med dette systemet slipper kundene unna det som heter “slippage” (Ønsker å gjøre en handel som er større enn volumet i en vanlig ordrebok tillater) eller “fat finger mistankes” ved store handler.

Man prater direkte med en person, og det kan være nyttig for å diskutere litt frem og tilbake rundt best execution, samtidig som man forsikrer seg om at beløper, priser, og adresser er riktige før man gjennomfører en handel. Man forsikrer seg mot å gjøre feil som begrunnes i at man er klønete eller ikke vet 100% hva man holder på med.

Må ikke handle for mange hundre tusen

Man kan selvfølgelig handle hos Kaupang selv om man ikke har tenkt å investere flere hundre tusen. Minstebeløpet hos Kaupang er 1000 kr, og de har en svært enkel interface for mindre kunder – inkludert guider som hjelper deg i gang med e-lommeboken.

Sparerenter

Kaupang Krypto har i tillegg et samarbeid med det amerikanske selskapet BlockFi, som tilbyr rente på kryptovalutainnskudd. BlockFi er regnet som en av de beste aktørene på markedet, og bruker de beste custody (sikkerhet) løsningene. Fordi BlockFi har dette kvalitetsstempelet, så kan de tilby renter på innskuddene til kundene sine.

“Vi ser at mange av kundene våre som kjøper kryptovaluta, ønsker å holde langsiktig. Da er det klart at det lønner seg å i tillegg tjene renter på disse posisjonene når man har så gode sikkerhetsløsninger”

Nikolai Gobel

Akuratt nå får man 6% innskuddsrente på Bitcoin, og rett over 5% rente på innskudd av Ether. Det er også støtte for å skyte inn ulike typer stablecoins.

Logg på Kaupangkrypto.no, eller send epost til [email protected] for å benytte deg av tjenestene

Kryptografen nyhetsbrev