I forrige nyhetsbrev ble det påpekt at Bitcoin endag ikke hadde brutt $50.000, men dippene ble grunnere og grunnere. En uke senere handler vi mellom $55-58.000. Enten går vi mot et crescendo eller et stygt fall.

Renten på ti årig statsobligasjoner stiger i flere toneangivende land. Dette er et signal om at stigende inflasjon er nært forestående. Det blir spennende å se hvordan Bitcoin handler i et slikt scenario. Mange hevder at Bitcoin er en anti-inflatorisk hedge, som stiger eller holder seg i verdi hvis fiat inflateres. Jeg er ikke så sikker på om det blir realiteten. Skulle inflasjonen skyte fart, vil sentralbankene heve rentene, og da faller risk asset som f.eks aksjer. Jeg tror Bitcoin kan bli dratt med i dragsuget, slik den falt i mars i fjor da korona traff verden, 

Men enn så lenge er vi i et bullmarked, og det er livsfarlig å shorte for tidlig. Husk at det er prosentvis kortere til $100.000 nå, enn det var fra $32.000 den 1. februar til $58.000 i dag den 23. Februar. Bitcoin må “kun” stige 55% før vi når $100.000. 

På grafen nedenfor ser dere hvordan en slik bevegelse kan se ut. 

Nå skal du høre…

Kryptografen Podcast #78 – Richard og Torbjørn svarer på leserspørsmål rundt verdensøkonomi, bitcoin, vinnere og tapere, triggere for blokkjedeadopsjon, inflasjonshedge og kjendiser som kjøper kryptovaluta.

Fikk du med deg dette?

“Bitcoin er en sparekonto for hele verden i Cyberspace, enten du er rik eller fattig” Les @vekstportef sitt siste gjesteinnlegg om #bitcoin

“Bitcoin er en Trillion-Dollar asset” – #Bitcoin har etablert seg over $50,000 i verdi, og følgelig fått en markedsverdi på $1,000,000,000,000. Verdiøkningen er mer naturlig nå, mener sjefen i @ArcaneResearch

Nå kan du kjøpe de mest populære kryptovalutaene og betale med norske kroner. Plattformen til Kaupang Krypto tilbyr desidert flest kryptovalutakryss i Norge. I tillegg har de laget et nyttig skatteverktøy, som selvfølgelig er frivillig å bruke, men gir deg korrekte skattetall til selvangivelsen. (Partnerinnhold)

Kryptografen nyhetsbrev