Hjem  »  Innsikt  »  Hva skjer med Ethereum?

Hva skjer med Ethereum?

Bendik Norheim Schei
calendar 19,september 2019

Minere tjenere nå mer på Ethereum enn Bitcoin

Det ble tidligere denne uken rapportert at transaksjonskostnadene for Ethereum var på vei til å forbipassere Bitcoin. Dette skjedde i går, 18. september, hvor daglige transaksjonsavgifter for Ethereum endte på $274,977 og Bitcoin endte på $216,738. 

Denne trenden har man sett komme den siste tiden, da transaksjonskostnader for Bitcoin har sunket, og Ethereum har sett en solid vekst.

Transaksjonskostnader på blokkjeder er ofte en god indikator på faktisk etterspørsel og bruk.

Bruken av “Gas” på høyeste nivå noensinne

Dette underbygges videre om vi ser på  bruken av “Gas” på Ethereum-nettverket, som steg til høyeste nivå noensinne i går. “Gas” er den interne avgiften for transaksjoner på blokkjeden. Dette betyr altså avgift for transaksjoner av både ether (ETH) og andre tokens som er på Ethereum-blokkjeden, som f.eks. ERC20-tokens.

Utklipp fra etherscan.io

Tether en viktig faktor

Det er nemlig stablecoinen Tether som kan være årsaken til disse endringene. Tether (USDT) støttes nemlig nå også på Ethereum-nettverket, etter å tidligere kun ha vært tilgjengelig på den Bitcoin-baserte protokollen OMNI. Tether har også lansert en stablecoin som er knyttet til den kinesiske Yuan (CNHT), som også er på Ethereums nettverk.

Det er helt tydelig at brukere av Tether har flyttet seg over til Ethereum. Grafen nedenfor viser at USDT-ETH har skutt i været, og har forbipassert USDT (Omni) med god margin.  USDT-ETH sto nylig for 25% av alle Ethereum-transaksjoner på nettverket.

Desentralisert finans vokser fram

Narrativet om at det bare er Tether som nå driver prisen på ETH, kan være mer innviklet enn som så. Som vi ser i grafen nedenfor er det faktisk kategorien “Other Contracts” som utgjør den største andelen av nettverksavgifter på Ethereum, og også har vokst i det siste. Dette er “non-standard”-smartkontrakter, som krever tyngre transaksjonsberegninger.

Denne kategorien knyttes gjerne til desentralisert finans (DeFI), hvor prosjekter som MakerDAO og Compound vokser fram. For eksempel ser vi at antallet dollar låst i DAI har mer enn doblet seg siden starten av august, ifølge DefiPulse.

Husk å følge Kryptografen på Twitter og Facebook.

Back