P2P plattformen Paxful har vokst med over 800.000 wallets de siste 12 månedene. Majoriteten av veksten har kommet fra Afrikanske land som Nigeria, Ghana og Kenya. Dette er land som opplever sterk økonomisk vekst, men med et svakt til ikke-eksisterende finansielt system for menigmann.

COO Artur Schaback sier til The Block at kunder har gjennomført 15 millioner handler på plattformen det siste året. Det er en 65% økning fra tidligere år. De opplever også vekst i India, som nå står fast i en juridisk limbo frem til høyesterett har avgjort lovligheten av bitcoinomsetning.

De største markedene til Paxful er uansett de tre afrikanske nasjonene. Det ble også rapportert at Binance åpnet en fiat-til-krypto gateway gjennom Nigerianske Naira. Nigeria har nærmere 200 millioner mennesker og er forventet å gå forbi USA i antall innbyggere innen 2050.

Paxful opererer med KYC (Know Your Customer) til tross for at de er P2P. Overstiger handelsvolumet ditt $1.500 må du verifisere deg med ID. Overstiger volumet $10.000 må du også bevise adressen hvor du bor.

Kundene til Paxful kan kun handle Bitcoin på plattformen.

Relatert innhold

Knapphet bestemmer verdien på bitcoin

I denne artikkelen identifiseres det hvordan knapphet, målt som Stock-to-Flow, bestemmer den langsiktige verdien på bitcoin. Modellen anslår en bitcoinpris på 55.000 dollar etter halvering i mai 2020.

Desentralisert finans og regnbuer

I et nytt paper beskriver Dan Robinson, forsker i krypto-investeringsselskapet Paradigm, en mulig måte å gjøre desentralisert trading med støtte for giring og derivater.