Hjem  »  Marked  »  Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Sander Westnes
calendar 23,april 2019

Bitcoin har i løpet av forrige uke (uke 16) blitt handlet mellom 5,163 dollar og 5,297 dollar. Den største kryptovalutaen har fortsatt momentum og fortsetter å utfordre motstanden rundt 5,300 dollar og 5,500 dollar.

Desto flere ganger motstanden prøves, desto færre selgere finnes igjen og sjansen for at et utbrudd skal skje øker. På kortere sikt er det også en oppadgående støtte (blå linje).

Markedet har imidlertid vært rolig i påsken, og det skal bli interessant å se hvordan de kommende dagene utvikler seg. Det lave volumet kan dessuten skyldes høytiden og volumet burde derfor fortsette å øke fremover.


Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Nye investeringsformer

Bitcoin var den første kryptovalutaen, men i dag finnes det over 2,000 forskjellige. Majoriteten ble skapt gjennom en ICO, en type moderne crowdfunding uten regulering.

Mangelen på regulering førte til mange utnyttet investorer sin goodwill, og det har blitt funnet at rundt 80 prosent av alle ICO’er var falsk. Nå leter selskaper etter andre alternativer som er mer troverdige.

Reverse ICO, IEO og STO

Fra asken, dukket “Omvendt ICO” opp, som kort sagt betyr at et selskap med en eksisterende virksomhet utfører en ICO for å ekspandere virksomheten. Lition er et eksempel, som før sin ICO drev et energiselskap i Tyskland med flere millioner kunder. Gjennom sin ICO kunne de samle sammen ytterligere to millioner dollar på bare 30 minutter.

Et annet eksempel som har oppnådd stor suksess med crowdfunding er IEO’er, som er en ICO via en handelsplattform – dermed initial exchange offering. Binance, Bittrex, Cobinhood og Huobi er eksempler på plattformer som annonserer prosjekter på deres nettsteder. Investorer må derfor være kunde på handelsplattformen for å delta.

Til slutt så finnes det også STO’er, som annerledes fra ICO’er, er regulerte. Da blir en token sett på som en aksje eller eierskap i et selskap. Kjøper du en “security token” gjennom en STO kan du få utbytte eller bli belønnet på andre måter av selskapets suksess – slikt som du blir hvis du eier en aksje.

Bitcoin har vært mest stabil

Det jeg beskrev nå var en kortversjon av ICO’en sin evolusjon og jeg håper at du har lært noe. Som jeg nevnte i forrige ukes innlegg er det viktig å ha en strategi når man investerer. Med det sagt kan en del av strategien være å investere i nye selskaper, men å investere i en ICO er nesten som å gå på et casino.

Dersom du fortsatt ønsker å være med i en ICO, IEO, STO eller “Reverse ICO” kan det være smart å bare investere et lite beløp i dem. Det skal imidlertid legges til at investeringen som har vært mest stabil over tid, er bitcoin, som for øyeblikket er minus 73 prosent fra all-time-high. Den eneste kryptovalutaen som har falt mindre, er binance coin som var oppe på sin all-time høy bare for noen dager siden.


Bildekilde: Athcoinindex.com

Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. For deg som vil lære deg mer holder Dennis et webinar den 25 april klokken 20.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Back