Siden mandag 30. November har prisen holdt seg ganske stabil mellom 17 og 19 tusen. Men i går, onsdag 16. desember, traff vi det symbolske nivået $20.000. Prisen har steget yttligere, og Bitcoin handles torsdag 17.desember til hele $22.700 hos Coinbase. Målt i norske kroner i dagens dollarkurs, er 1 Bitcoin verdt ca. 205.000 NOK.

Dette kommer som konsekvens av en tilstrømning av institusjonelle investorer denne høsten i motsetning til retail-hypen i 2017. Kursen har i sammenheng med dette opplevd et solid bullrun siden corona dumpen i mars. Vi så også en kortvarig og sunn korreksjon på 10% i uke 48, som raskt ble hentet opp igjen.

Lyset i enden av tunellen

Eldre Bitcoin hodlere har de siste 3 årene opplevd mange bear-perioder før de fikk kompensasjon. Men det eksisterer også svært mange ferske investorer som nå opplever en investeringsvalidering da Bitcoin viser motstandsdyktighet ved å raskt børste av seg korreksjoner. Det vil utvilsomt tiltrekke seg enda fler.

Det var en turbulent start på året, da Bitcoinkursen i Mars depresierte over 50% på én dag. Siden da, har den digitale valutaen steget over 300%. Nå som 1 Bitcoin (med sin market cap på over 3 500 milliarder NOK) har steget til over $22 000, har aktivaen på year-to-date basis steget over 210%.

CEO i Kaupang Krypto, Nikolai Gobel, deler sine tanker med Kryptografen.

Til tross for stor økning i pris de siste ukene, som kan føre til slike mindre korreksjoner vi så i forrige uke, var det uansett bare et spørsmål om tid før vi ville se ny ATH. Bitcoin er i en helt annen posisjon nå enn sist vi var på det samme prisnivået. Langt flere institusjonelle investorer, betydelig forbedret infrastruktur, flere bruksområder og tydeligere reguleringer.

Alt dette peker mot at prisen fort kan øke mer og at stabilisere seg på et høyere nivå enn vi har sett tidligere. I Kaupang opplever vi også stor interesse for tiden, og stadig flere for øynene opp for mulighetene som kommer med blokkjedeteknologien.

Jeg er svært spent på 2021!

Nikolai Gobel, Kaupang Krypto

Cameron Winklevoss mener Bitcoin har et unikt potensiale som inflasjonshedge, og kan stige 25x fra dagens prisnivå, til $500 000. Ønsker du å være med på den potensielle verdiøkningen, så kan du svært enkelt kjøpe Bitcoin hos Kaupang Krypto.

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.