Bitcoins siste prisnedgang til 6,500 dollar skyldes delvis geopolitiske og økonomiske faktorer.

Dette skriver Gabor Gurbacs, sjef for digitale eiendeler hos det amerikanske investeringsselskapet Vaneck, i en tweet, ifølge Cointelegraph.

Kina skaper uro

En av årsakene til prisfallet, ifølge Gurbacs, er at Kinas sentralbank har kunngjort at den har til hensikt å komme med tiltak mot ulovlige kryptobørser i landet, noe som har skapt bekymring i markedet.

“Jeg tror at investorer er bekymret for nyheten om Kinas strenge tiltak og prøver derfor å være forsiktige med sine nivåer for reinvestering og dermed senkes prisene”, skriver Gurbacs i en annen tweet.

Skattemessige årsaker

Den andre årsaken som Gurbacs tar opp er skatten i USA. Ifølge enkelte forsøker investorer i USA å drive ned kryptoprisene for å ikke måtte rapportere inn store gevinster til skattemyndigheter for inntektsåret 2019.

En annen mulig årsak til prisfallet til bitcoin kan være lav likviditet på kryptobørsene, ifølge Gurbacs, som også kan stamme fra i Kina.

Den siste grunnen som Gurbacs tar opp som årsak til prisnedgangen handler om produktutvikling og fusjoner, da det finnes mange eksempler på at nettopp dette har blitt finansiert med kryptovaluta den siste tiden, skriver Cointelegraph.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.