Først og fremst vil jeg beklage for noen av mine tidligere analyser. De har vært langt fra perfekte, men det er dessverre slik trading fungerer.

Jeg har en “hit rate” på rundt 50 prosent, noe som betyr at jeg faktisk bommer på 50 prosent av mine spådommer. Imidlertid har jeg et ratio på 3:1, som igjen betyr at jeg sitter igjen med tre ganger så mye når jeg først vinner.

Bitcoin – en mulig “hedge” mot aksjemarkedet

I min forrige analyse skrev jeg at det var sannsynlig at vi ville se bitcoinprisen gå ned en hel del. Min teori var at korrelasjonen mellom bitcoin og Nasdaq ville fortsette. Vi har imidlertid sett det motsatte, noe som er interessant fordi det kan bety at bitcoin nå har blitt en “hedge” mot aksjemarkedet.

Siden fallet 2. september har bitcoinprisen steget mer enn 30 prosent, mens aksjemarkedet Nasdaq har falt rundt 4 prosent. Det var ikke inkludert i beregningene mine. Hadde markedene fremdeles vært korrelert, ville vi sannsynligvis sett bitcoinprisen falle under 10.000 dollar til nå.

Nå er det imidlertid viktig å handle i henhold til dagens situasjon, og som investor er det viktig å innrømme for deg selv når du tar feil for å kunne gjøre analyser basert på dagens situasjon. Forholdene endres hele tiden og trading handler om sannsynlighet.

Diagram for btc/usd og Nasdaq (ndx) satt til dager. Bildekilde: Tradingview.com

Hva er viktig å tenke på nå, og hva kan skje i fremover i finansmarkedene?

Aksjemarkedet

Valget i USA er dessverre langt fra over, og situasjonen i verden ser ikke spesielt bra ut med et økende antall covid-19 pasienter, mange står fortsatt uten jobb og små og mellomstore selskaper går konkurs over hele verden.

Det vil ta mange år for markedet å komme seg. Det er mange grunner til at jeg fremdeles forbereder meg på et større fall. I tillegg nærmer Brexit seg raskt, og jeg tror at hendelsen vil ha en negativ effekt på markedene.

Krasjen kommer

En krasj kan inntreffe i løpet av få måneder eller i løpet av det kommende året. Imidlertid er det tre indikatorer som jeg holder øye med for å forutse når det begynner å nærme seg. Hvis du vil vite hvilke, kan du se denne videoen.

Krasjen kommer for aksjemarkedet, det er bare et spørsmål om når. Planen min er å være forberedt uansett hva som skjer. Jeg har penger, aksjer, kryptovalutaer, gull og sølv. Jeg liker også å følge med hvor pengene går. Faktisk kjøpte Warren Buffet seg inn i et gullseskap (Barricks Gold) for første gang. Sørg imidlertid alltid for å bruke en strategi.

Vær forsiktig.

Jeg vil også vise hva allmenheten mener. Ifølge AAIIs undersøkelse er over 55 prosent positive til en ytterligere oppgang, og det som ringer i ørene mine er at du som vanlig skal være forsiktig når alle andre er grådige.

Så, hva gjør vi? Jeg selger litt av mine aksjer og aksjefond når markedet fortsetter å stige og deretter kjøper tilbake når det faller.

Kryptomarkedet

Bitcoin og kryptomarkedet ser etter min mening veldig lovende ut. Institusjoner begynner å tre inn i markedet, antallet aktive lommebøker på blokkjeden øker markant og prisen nærmer seg 20.000 dollar.

Imidlertid tror jeg vi kan få en større rekyl snart, men det gjenstår å se.

Hvis vi tar en titt på den ukentlige grafen, kan vi se at motstandssonen som prisen må overvinne er et sted mellom 16.000 dollar og 17.500 dollar. Skulle vi bryte igjennom, kan prisen godt gå til 20.000 dollar de neste ukene. Hvis vi derimot begynner å falle lavere, er det en risiko for at vi faller mot 12.000 dollar, og hvis dette nivået ikke holder, vil 10.000 dollar være neste nivå.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på uker. Bildekilde: Tradingview.com

Nedenfor kan du se “Fear and greed”-indeksen for kryptomarkedet, og akkurat nå er vi på veldig grådige nivåer. Forrige gang vi var nær disse nivåene var når bitcoinprisen nådde 14.000 dollar i 2019. Vi vet hva som skjedde etter det.

Det er også verdt å nevne at når indikatoren har vært så langt over 70, har vi sett fall på 20–30 prosent for bitcoin.

I den siste grafen nedenfor viser jeg nivået der jeg tror bitcoin vil være “bearish” hvis prisen bryter under.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Jeg håper dere dro nytte av denne analysen, og du må gjerne kommentere hva du synes, og hva du mener.

Dennis Sahlström har tradet med verdipapirer siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.