Bitcoin har nesten blitt en såkalt “stablecoin” den siste tiden, da prisen har beveget seg rundt 10,000 dollar. I løpet av forrige uke (uke 37) beveget prisen seg mellom 9,800 og 10,500 dollar.

Det er uvanlig at bitcoinprisen ikke beveger seg så mye. Noe som jeg synes er urovekkende er det lave handelsvolumet – og det vi kan vente oss etter lavt volum er et utbrudd.

Priset åpnet forrige uke på rundt 10,300 dollar og handles akkurat nå til rundt 10,300 dollar.

“Hvalene” styrer

Mange venter på Bakkt, som lanseres den 23. september, i tillegg til Brexit. Mange analytikere tror at bitcoinprisen kommer til å øke en hel del i forbindelse med Bakkt og spørsmålet er om det derfor går andre veien?

Vi må heller ikke glemme at det er det fundamentale som kontrollerer prisen på kort sikt, men det er de såkalte “hvalene” (mennesker som eier store mengder kryptovaluta) som kan manipulere prisen den veien de selv ønsker.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Prisen befinner seg fortsatt i det fallende triangelet og jeg venter på et utbrudd.

I mellomtiden handler jeg på kort sikt når prisen når støtte og motstand. Det blir spennende å se hvor prisen tar veien.

Samme mønster kan komme tilbake

Om vi ser på bjørnemarkedet (nedgående trend) fra 2018, så ser vi et liknende mønster hvor prisen falt fra 6,000 dollar ned til 3,500 dollar. Mange er redde for at samme mønster vil gjenta seg denne gangen.

Mange “eksperter” mener at forskjellen denne gangen er at vi i er begynnelsen av et bullmarked (oppegående trend) og ikke i et bjørnemarked. Det har dessuten aldri skjedd mer på kryptomarkedet enn nå, og det blir bare mer og mer akseptert.

Det som imidlertid taler mot en oppgang er at libra, Facebooks planlagte kryptovaluta, har blitt mottatt med hard kritikk. Det er en risiko for at den aldri blir en virkelighet.

Invester gradvis

På grafen nedenfor blir det dessuten enda mer tydeligere at handelsvolumet er veldig lavt. For alle som handler på kortere sikt hadde jeg ventet til prisen når enten motstanden eller støtten, og deretter lagt inn en ordre basert på den med et “stop loss” både over og under.

Om du investerer har det mindre betydning hva som skjer på kortere sikt. Imidlertid tror jeg det er viktig å ha en strategi og investere når prisen faller og ikke å investere alt på et sted og til samme pris.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

For alle som handler på enda kortere sikt har et mindre triangel oppstått. Jeg holder øye på det og kommer til å kjøpe eller selge etter et utbrudd samt plassere en “stop loss” i nærheten.

I hver posisjon jeg tar, satser jeg en prosent av handelspotten min. Har jeg 10,000 dollar risikerer jeg 100 dollar om prisen går fra min inngang til “stop loss”.

Et tips er å lese om risikostyring før du handler med egne penger, og husk at dette er mine egne tanker og ikke økonomiske råd.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på en time. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.