Bitcoinprisen åpnet forrige uke (uke 34) på rundt 10,300 dollar og stengte på rundt 10,280 dollar. Kryptovalutaen handles i øyeblikket for rundt 10,340 dollar etter at kjøpere nå presser prisen høyere.

Forrige uke skrev jeg at vi trolig skulle se prisen besøke nivåer rundt 11,000 dollar, men vi nådde ikke hele veien opp uten at prisen raskt vendte seg under 11,000 dollar.

“Manipulasjonen er stor”

Kryptovalutaer er et interessant marked på grunn av mangelen på regulering. Manipulasjonen er stor.

Det er en side som heter Whale Alert der du i sanntid kan se store summer bli flyttet fra lommebøker til forskjellige handelsplattformer.

Noen ganger kan vi se tusenvis av bitcoin som selges til markedspris, noe som virkelig trykker ned markedet. Selvfølgelig kan det også gå den andre veien, hvor store aktører presser opp prisen noe som vi så i løpet av natt til mandag da volumet var stort ved forsøket på utbruddet.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Det er dannet et triangel der vi ser stadig høyere støttenivå, noe som betyr at kjøpere er villige til å betale stadig høyere priser for å komme inn.

Toppene blir imidlertid også lavere, noe som betyr at selgerne er villige til å betale mindre og mindre.

Toppene og bunnene har begynt å gå sammen, hvilket ofte betyr at et kraftig utbrudd er på vei. Det som gjør meg urolig er at vi forsøkte å bryte ut med høyt volum, men at selgerne lyktes å trykke ned prisen slik at den stenger under motstanden igjen.

Jeg vil vente til jeg ser at et fire-timers candlestick stenger over eller under og deretter ta en posisjon med en tight stop loss.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Om vi derimot zoomer ut til hvor hvert candlestick tilsvarer en dag ser vi at triangelen som er avbildet ikke er så dramatisk som det kanskje virker som.

Vær oppmerksom på at den tekniske analysen jeg gjør er å analysere hvordan markedet beveger seg på henholdsvis kort og lengre sikt. Hvordan man så kjøper og selger er avhengig av strategien.

Risikohåndtering er viktigst

Teknisk analyse i all sin prakt, men det viktigste i min trading er risikostyring. Jeg er langt fra å ha riktig hele tiden, tvert imot. Men når jeg taper, taper jeg små summer, og når jeg vinner, vinner jeg stort. Det har vært og er min suksess i trading og investering.

Hvor som helst. Hvis vi zoomer ut, kan vi se at bitcoin siden toppen på 13,880 dollar 26. juni har vært i et horisontalt mønster. Skulle vi bryte motstanden i triangelet, er det muligheter for å stige opp mot tidligere topper.

Bryter prisen derimot lavere, kommer vi trolig til å besøke nivåer rundt 9,000 dollar og muligens enda lavere til 8,500 dollar.

Det er bra å ha kapital tilgjengelig

Jeg tror allikevel at vi kommer til å få en interessant tid framover da vi har Bakkt i vente, og Brexit vil antageligvis bli en realitet, hvilket jeg tror kommer til å ha en positiv effekt på markedet.

Det kan godt hende at vi få en veldig god avslutning på året. Med det sagt bruker jeg å følge mottoet “håp på det beste, men forbered deg på det verste”.

Det er alltid bra å ha penger satt til siden, slik at man kan kjøpe dipper og ved oppgang selge litt ettersom prisen øker. På denne måten trenger du ikke bekymre deg for at prisen skal falle eller øke.

Å kjøpe og selge på topper og bunner er noe jeg selv har sluttet med for lenge siden.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Husk som vanlig at alt jeg skriver er mine egne meninger og bør ikke sees på som økonomisk rådgivning.

Ha en god handelsuke!

Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017.Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer.For deg som vil lære deg mer holder Dennis et webinar den 10. september klokken 20.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.