I løpet av forrige uke (uke 24) åpnet bitcoinprisen på rundt 7,667 dollar. Uken har deretter vært preget av en oppgang – og på søndag stengte prisen på 9,175 dollar.

I forrige ukes innlegg skrev jeg litt om hvor viktig mindset er, og litt om at jeg trodde at vi kom til å se nivåer på bitcoinkursen rundt 9,000 dollar. Nå har vi nådd det nivået og prisen har blitt møtt av motstand. Hva skjer nå?

Selvfølgelig vet ingen det, men jeg ønsker å gi deg et bilde av hva jeg tror, noe som virkelig ikke bør sees på som noen form for råd, så ikke glem å gjøre din egen analyse.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Bitcoin mister fart

Når jeg gjør min generelle analyse, liker jeg å zoome litt ut. Hvis vi ser på bitcoinkursen, hvor hvert lys tilsvarer en uke, så ser vi at neste motstand er like under 10,000 dollar. Prisen nærmer seg den sakte men sikkert, RSI nærmer seg overkjøpte nivåer og indikatoren MACD viser at prisen kan nå høyere.

Det finnes selvsagt en del faktorer som taler imot videre oppgang. En av faktorene er det fallende volumet. Til tross for at bitcoin har nådd sin høyeste topp de siste dagene, skjedde det uten overbevisende volum, noe som kan indikere en “bull trap”. Dette betyr at mange blir lurt til å gå inn i markedet når de ser at bitcoinprisen fortsetter å stige, men at det da skjer en korreksjon.

Med det sagt vil jeg oppfordre deg til å være forsiktig fram til volumet viser oss hva som vil skje.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på uker. Bildekilde: Tradingview.com

I mitt forrige innlegg nevnte jeg at jeg skulle ta en posisjon etter at jeg så hvilken retning utbruddet til bitcoin tar, som også var tilfellet. Utbruddet skjedde oppover og jeg tjente fire prosent. Akkurat nå venter jeg på at prisen skal fortelle meg hvor den vil gå.

For meg er det ikke nødvendig å forhaste seg inn i posisjoner, men jeg velger å vente på at noe skal skje og da ta en posisjon og da alltid med “stop loss”.

Kjøpe nedganger

Imidlertid har jeg både en investeringsportefølje og en handelsportefølje. Langsiktig tror jeg at kryptovaluta og blokkjeder er framtiden og derfor akkumulerer jeg så mye jeg kan hver gang markedet går ned. En del av min portefølje består av en trading del som jeg bruker for å forsøke å akkumulere mer og mer.

På kort sikt venter jeg på et utbrudd fra triangelen som har blitt dannet. I diagrammet nedenfor tilsvarer hvert lys en time og toppene begynner å bli lavere.

Jeg tror prisen vil bryte nedover, og jeg tar sikte på å ta gevinst på rundt 8,400 dollar. Skulle det bryte oppover, vil jeg sikte på å ta gevinst like under 10,000 dollar.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på timer.Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017.Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer.Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.