Forrige uke (uke 3) var veldig interessant og prisen for bitcoin samt mange andre kryptovalutaer skjøt i været.

Jeg skrev i forrige uke at vi skapte en høyere bunn, noe som kan mest sannsynlig bety høyere priser. Interessant nok gikk vi hele veien opp til 9.000 dollar for bitcoin, hvilket tilsvarer en økning på rundt 20 prosent på en drøy uke.

Kan skyldes flere ting

Årsakene til prisøkningen kan være mange. Urolighetene mellom Iran og USA kan være en årsak – urolighetene i verden har vært gunstige for kryptoverden.

Fra et rent teknisk perspektiv, så det ut til at vi skulle høyere fordi vi begynte å se høyere bunner. Bitcoin SV ledet økningen og skjøt opp over 300 prosent og trakk med seg resten av markedet.

Det var mange kryptovalutaer som gikk opp langt mye mer enn det bitcoin gjorde. Craig Wright, lederen av bitcoin SV-bevegelsen, lå bak oppgangen. Han hevder å være bitcoins skaper Satoshi Nakamoto og ville en gang for alle vise de private nøklene til lommeboken sin, men klarte ikke å gjøre det, som nå har ført til at prisen på bitcoin SV faller hardt. Det gjenstår fortsatt å se om han er Satoshi eller ikke.

Digram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

To scenarier for høyere priser

Hva skal så til for at bitcoinprisen skal gå høyere og at trenden skal bli mer positiv?

Oppgangen har gjort investorer stadig mer positive, men det er fremfor alt to scenarier jeg venter på at skal skje:

1) Akkurat befinner vi oss mellom en viktig støtte og den siste lavere toppen. Motstanden rundt 10.400 dollar er den siste lavere toppen og fra et teknisk perspektiv må vi bryte over det nivået før vi kan begynne å bli positive om en langsiktig økning.

2) Den andre delen er det “Glidende gjennomsnitt 200” (MA200) som er den primære trenden. Steg en vil dermed være å bryte over MA200 og så vil steg to være å skape en høyere topp.

Hvis vi ikke skaper en høyere topp, er det en høy sannsynlighet for at vi i stedet vil skape en lavere bunn, slik det har skjedd tidligere, så jeg kommer til å holde et øye med 10.400 dollar for bitcoin.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Ethereum vs. bitcoin

En kryptovaluta som ender opp i usikkerheten, er ofte ethereum. Det er den nest største og et meget interessant prosjekt som sannsynligvis kommer til å gjennomgå noen store oppdateringer i 2020 som vil gjøre blokkjeden mer effektiv.

Når vi snakker om å investere, nevner jeg ofte den asymmetrisk risikoen. Dette betyr at du kan investere et lite beløp, men potensielt tjene mye.

Hvis vi sammenligner bitcoin og ethereum, den største kryptovalutaen versus den nest største, kan vi se at bitcoin må øke rundt 128 prosent for å nå forrige all time high (ATH), mens ethereum må øke over 800 prosent. Som et resultat, kan det være verdt å investere en liten del i ethereum som potensielt har en større oppside-prosent hvis vi bruker tidligere ATH som en målestokk.

Diagram for btc/usd innstilt på uker. Bildekilde: Tradingview.com

Ta del i utfordringen

Jeg tenkte også at vi skulle starte 2020 med noe fantastisk. Jeg har laget en utfordring som vil bli avholdt mellom 28. – 31. januar.

I løpet av disse dagene blir det avholdt fire treningsøkter der vi sammen under webinaret skal gå gjennom hvordan du åpner en konto på en børs og bruker en strategi som du kan ta i bruk etter å ha lært deg hvordan, hvilke feil du bør unngå og ikke minst hvorfor det den beste tiden å investere er nå.

Selvfølgelig er det gratis, og alt du trenger å gjøre er å søke om å bli med i denne Facebook-gruppen der utfordringen holdes.

Ha en fantastisk handelsuke, så starter vi 2020 på den beste måten!

Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.