Forrige uke (uke 4) testet bitcoin 200 dagers glidende gjennomsnitt, og da kom selgerne tilbake med stor styrke. I løpet av få dager steg prisen fra 9.200 dollar til 8.200 dollar, noe som tilsvarer et fall på rundt ti prosent.

Det må også nevnes at fallet kom etter en oppgang på 43 prosent siden årsskiftet.

Det ser ut til at vi skal teste bitcoins 200 dagers glidende gjennomsnitt igjen, noe jeg skrev om i forrige analyse. Skulle prisen for bitcoin bryte over den verdien er det godt mulig at vi ser priser over både 9.000 samt 10.000 dollar i nær framtid.

Hvis nivået derimot ikke brytes, er det sannsynlig at prisen vil falle i stedet. Nivået som må brytes ligger rundt 8.900 dollar.

Diagram for bitcoin/usd innstillt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Bitcoin på kortere sikt

Hvis vi ser på diagrammet på kortere sikt, der hvert lys tilsvarer en time, kan vi se at siden begynnelsen av året har bitcoin skapt stadig høyere bunner og høyere topper.

Så lenge det skjer, er jeg positiv til at vi kommer stadig høyere. Det er derfor viktig at vi bryter over 9.200 dollar før vi bryter under 8.000 dollar. Det kommer til å bli en spennende uke!

Digram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Skulle vi derimot ikke bryte over 9.200 dollar er sannsynligheten stor for at vi i stedet faller ned til under 8.200 dollar.

Denne måten å tenke på rundt strukturen til en graf kan brukes på alle verdier, som blant annet eksempel aksjer, kryptovalutaer og råvarer.

Digram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Bitcoin cash øker mest

I løpet av den siste uken har bitcoin cash økt mest. En årsak kan være fordi mange mener det er en raskere og bedre versjon av bitcoin. I tillegg nærmer den seg halveringen, noe som bitcoin også gjør.

Den “store” hendelsen som alle venter på i 2020 er nettopp halveringen av bitcoin som vil skje i mai 2020. Tidligere har hendelsen innebært en stor oppgang i bitcoinprisen, men det er ingen garanti for at det også kommer til å skje denne gangen.

Som vanlig er dette mine egne tanker og ikke økonomiske råd.

Bildekilde: Coinmarketcap.com

Ta del i utfordringen

Jeg tenkte også at vi skulle starte 2020 med noe fantastisk. Jeg har laget en utfordring som vil bli avholdt mellom 28. – 31. januar.

I løpet av disse dagene blir det avholdt fire treningsøkter der vi sammen under webinaret skal gå gjennom hvordan du åpner en konto på en børs og bruker en strategi som du kan ta i bruk etter å ha lært deg hvordan, hvilke feil du bør unngå og ikke minst hvorfor det den beste tiden å investere er nå.

Selvfølgelig er det gratis, og alt du trenger å gjøre er å søke om å bli med i denne Facebook-gruppen der utfordringen holdes.

Ha en fantastisk handelsuke, så starter vi 2020 på den beste måten!

Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.