Uken (uke 6) har vært veldig interessant. Prisen for bitcoin har steget fra 9.500 dollar til 9.850 dollar og handles nå for rundt 9.800 dollar.

Det jeg synes er interessant er at vi nærmer oss den siste toppen på 10.400 dollar. Hvis vi bryter det nivået, er sannsynligheten stor for at vi vil se en trendendring til det positive. Jeg tror definitivt at vi vil teste 10.000 dollar i løpet av en nær fremtid.

Motstanden er brutt

På grafen under kan du se den nedadgående motstanden som har vært en motstand helt siden vi så toppen i juni. Nå har vi imidlertid sett at motstanden er brutt, noe som er veldig positivt.

Det som begynner å bli interessant, er at mange alternative kryptovalutaer har vist gode resultater den siste uken, noe vi vil se nærmere på lengre ned i analysen.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Bitcoin på kort sikt

På mandag skrev jeg om en mindre bitcoin trade som dessverre tok meg ut på en “stop loss”, noe som er helt greit.

Det jeg derimot gjorde, var at jeg kjøpte igjen. Mange plattformer jager “stop losses”, så det kan være smart å legge din “stop loss” et godt stykke lenger ned enn du først hadde planlagt. Plattformene kan gjøre dette ettersom markedet er uregulert.

Men prisen gikk riktig nok høyere og forbi min “take profit” på 9.700 dollar og helt til 9.850 dollar.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Alternative kryptovalutaer har gitt bedre resultat enn bitcoin den siste uken, og vi kan ha gått inn i en “altcoin season”, som tidligere betydde at alternative kryptovalutaer øker mye mer i pris enn bitcoin.

I løpet av 2018 til 2020 har mange prosjekter bygget selskapene sine og etablert seg i forskjellige markeder. Før eller siden kommer den neste Amazon eller Apple til å komme ut og vokse på markedet.

Nedenfor kan vi se at ethereum, den nest største kryptovalutaen, har gått opp over 16 prosent sammenlignet med bitcoin, xrp 13 prosent, binance coin 13 prosent, og så videre. Veldig spennende!

Bildekilde: Coinmarketcap

Nedenfor ser du en graf over ethereum mot bitcoin. Hvis ethereum går opp over den siste toppen, kan det være veldig interessant.

I neste ukes analyse vil vi se nærmere på ulike alternative kryptovalutaer. En årsak til Ethereums økning kan være deres oppdatering, som er datert til å komme i juli i år. Dette er veldig interessant, siden den kommer to måneder etter bitcoins halvering.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.