Bitcoinprisen åpnet forrige uke (uke 47) på rundt 8,200 dollar. Selgere er fortsatt i kontroll og har presset prisen ned til 6,400 dollar som laveste punkt.

Verdens største kryptovaluta befinner seg på et veldig interessant sted hvor den tidligere støtten nå har blitt motstand. Vi brøt gjennom støtten på 7,200 dollar og akkurat nå testes den tidligere støtten.

Angivelig har Kina, som tidligere kunngjorde at de er åpen for kryptovaluta og blokkjede, nå har sagt at de har lagt ned all kryptohandel i landet, noe som kan være en av grunnene til den nylige prisnedgangen.

Det er også en stor mengde tether plassert på forskjellige handelsplattformer, så jeg tror noe stort er på gang.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Nå er det på tide å zoome ut igjen for å se hva som skjer. Jeg venter på to ulike scenarioer. Bare siden juni har prisen på bitcoin beveget seg innenfor samme lys, det vil si innenfor 7,200 dollar og 14,000 dollar.

Akkurat nå handles prisen til under 7,500 dollar. Ved månedsskiftet slukkes lyset, og da vil det gi oss en bekreftelse på hva som skjer videre.

Skulle måneden stenges over 7,200 dollar er det stor sannsynlighet for at vi kan ta oss opp mot 14,000 dollar igjen. Men hvis måneden lukkes under 7,200 dollar, er sannsynligheten stor for at vi enten besøker sone en eller sone to (se diagram nedenfor).

Diagram for bitcoin/usd innstilt på måneder. Bildekilde: Tradingview.com

Som jeg skrev i min forrige analyse, er det alltid bedre å vente, enn å ta en stilling basert på følelser.

Jeg vil imidlertid legge til at jeg tok en lang stilling som endte opp med tap. Jeg ser på det som at jeg donerer penger til markedet.

Når jeg taper, taper jeg imidlertid lite, men når jeg vinner, så vinner jeg stort. Mer om det snart.

Flertallet dykker rett inn

Jeg sammenligner vanligvis trading med å kjøre bil. Du ville aldri satt deg i en bil uten å først lære deg hvordan. Du må kjenne til alle reglene, sikkerhetsregler, at bremsene fungerer og ikke minst hvor du skal kjøre.

Interessant nok dykker flertallet inn i aksjemarkedet, kryptomarkedet og valutamarkedet uten noen som helst kunnskap.

Viktig med risikohåndtering

Hva ville skjedd om du kjørte en bil uten å ha kunnskap om det eller hvis du ikke lærte deg å kjøre av noen som virkelig kan det? Du vil sannsynligvis bli involvert i en ulykke. Imidlertid er det ikke selve bilen som er farlig, men det er sjåføren, på samme måte som det ikke er trading som er farlig, men personen som står bak.

Derfor er det viktig at du har en god risikohåndtering. Personlig bruker jeg en risikohåndtering hvor jeg kan tjene tre kroner for hver krone som jeg risikerer, hvilket betyr at jeg kan tape syv av ti trades og fortsatt tjene penger (se bilde nedenfor).

Du trenger også en strategi, slik at du vet hvor du skal uten at du kjører av veien med bilen. Et godt nettsted å starte er babypips.com for å få en god oversikt.

Husk at alt jeg skriver bare er mine egne meninger og ikke bør sees på som økonomisk rådgivning.

Ha en fin tradinguke!

Diagram for neo/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017- Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. For deg som vil lære deg mer holder Dennis et webinar på torsdag den 28 november klokken 20.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.