Bitcoin har innledet året på en positiv måte. Med en åpning på rundt 7.100 dollar har vi sett en høyeste nivå på 8.400 dollar.

Akkurat nå koster en bitcoin rundt 8.100 dollar.

Jeg er ser positivt på 2020 av flere grunner, og det kan være at vi har sett bunnen på rundt 6.500 dollar. Jag skrev faktisk for noen måneder siden at vi så en bunn på rundt 6.000 dollar, så det er interessant at vi endte opp i nærheten.

Det som er interessant nå er at vi er i en konsolideringsfase og det er sannsynlig at vi har skapt et nytt høyere bunnivå. Det gjenstår å se.

Digram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Det nye året kommer til å bli veldig interessant. Jeg leste nylig en rapport om hva som har skjedd i 2019 og det som var mest spennende var at antallet heltidsprogrammerere har økt dramatisk siden 2017, det kommer stadig nye reguleringer og institusjoner som TD Ameritrade, Intercontinental Exchange, Bloomberg, Square Inc og CME Group har kommet inn på markedet.

Vi kan alle være enige om at det digitale er fremtiden og blokkjede vil bli en stadig viktigere del av vår virkelighet.

Kan skape en høyere bunn

Uansett, på kort sikt, tror jeg at bitcoin kan gå ned til 7.400 dollar for å deretter gå høyere – og dermed skape en høyere bunn.

Området jeg valgte er en “etterspørselssone”. Jeg bruker en strategi som heter “Supply and demand”, som kort sagt betyr tilbud og etterspørsel. Du kan lese mer om dette her.

Diagram for bitcoin/usd innstillt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Imidlertid, hvis vi zoomer ut noe, kan vi se noe interessant. Rundt 6,500 dollar – 6,000 dollar kan vi se at det er en “etterspørselssone” som er blitt opprettholdt så langt. Det kan godt hende at vi har skapt en høyere bunn.

Jeg kan selvsagt ta feil, og det eneste jeg kan gjøre er å ta kvalifiserte gjetninger etter hvert som kryptomarkedet blir stadig sterkere. Men uansett er det viktig å bruke en strategi og en godt utviklet risikostyring. Med mine verdier investerer jeg ikke mer enn ti til femten prosent i kryptovaluta, fordi investeringene i beste fall er spekulative.

Ta del i utfordringen

Jeg tenkte også at vi skulle starte 2020 med noe fantastisk. Jeg har laget en utfordring som vil bli avholdt mellom 28. – 31. januar.

I løpet av disse dagene blir det avholdt fire treningsøkter der vi sammen under webinaret skal gå gjennom hvordan du åpner en konto på en børs og bruker en strategi som du kan ta i bruk etter å ha lært deg hvordan, hvilke feil du bør unngå og ikke minst hvorfor det den beste tiden å investere er nå.

Selvfølgelig er det gratis, og alt du trenger å gjøre er å søke om å bli med i denne Facebook-gruppen der utfordringen holdes.

Ha en fantastisk handelsuke, så starter vi 2020 på den beste måten!

Diagram for bitcoin/usd innstilt på måneder. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.