Etter det kraftige fallet under 8,000 dollar skjer nå en konsolidering for bitcoin. Det gjenstår bare å se om prisen skal opp eller ned. I dagens analyse tar jeg opp hvilke nivåer jeg anser å være viktige, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Bitcoin konsoliderer for øyeblikket mellom 8,800 og 7,700 dollar. Disse nivåene holder jeg et øye med for å se om et eventuelt utbrudd kan skje. Mandagens oppgang kan være påvirket av stablecoinen tether som bitcoin som ofte speiler sin verdi i, og som følger prisen på den amerikanske dollaren.

Hver token som tether har på markedet er verdt rundt en amerikansk dollar. Selskapet har for vane å sette flere og flere mynter i sirkulasjon og pumpe og dumpe prisen avhengig av deres preferanser.

Selskapet er nå saksøkt med grunnlag i hvitvasking av penger, svindel og at dem har skapt såkalte “pump and dumps”.

Jeg tror det kommer til å ha en negativ effekt på bitcoinprisen framover.

Bitcoin er i en horisontal kanal

Prisen for bitcoin åpnet forrige uke (uke 40) på 8,060 dollar, og en uke senere befinner prisen seg like under 8,100 dollar.

På grafen nedenfor kan vi se at bitcoin befinner seg i en horisontal kanal etter det kraftige fallet som jeg skrev om i min forrige analyse.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Mens bitcoin er i kanalen er det mulig å handle prisen på bunnen og deretter selge når den når toppen, selvfølgelig med et “stop loss” under/over støtte/motstand.

Hvis vi ser på bildet nedenfor blir det tydelig at man kunne ha kjøpt seg inn flere ganger, men prisen har ikke gått hele veien opp til salgssonen.

Når det er sagt, er det mulig å flytte opp din “stop loss” etterhvert som gevinsten i posisjonen blir større. Når prisen så begynner å falle igjen, når prisen din “stop loss” og selger din posisjon med fortjeneste.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på timer. Bildekilde: Tradingview.com

Mandag skjedde det noe interessant. Bitcoinprisen brøt opp fra det nedadgående triangelet som ble dannet, og tester nå den gamle motstanden igjen.

Jeg ser to ulike scenarioer.

1) Hvis prisen nå tester motstanden og kjøperne kommer tilbake med full styrke, kan det komme en økning fra dagens pris.

2) Utbruddet var en falsk alarm, og derfor bryter vi ut ned igjen og vil sannsynligvis bryte under den horisontale støtten og gå ned til 6,000 – 7,000 dollar.

En viktig del jeg vil trekke frem er at grafene endres hele tiden, noe som betyr at alle oss som jobber med teknisk analyse må tilpasse analysene våre til det markedet viser oss.

Jeg vil heller endre oppfatningen min hvis grafen viser meg et annet mønster, ta et lite tap og deretter gå videre, i stedet for å være fast bestemt på å “ha rett” og dermed få et stort tap.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Husk som vanlig at artikkelen utelukkende er mine egne tanker og ikke økonomiske råd.

Ha en fin investeringsuke!

Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017- Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.