Etter den store oppgangen holder nå bitcoin på å konsolidere. Prisen åpnet forrige uke (uke 15) på 5,194, og stengte på søndag rundt 5,100 dollar. Investorer venter på at noe skal skje.

Under oppgangen så vi et økende volum som nå har falt betydelig. Det kan antyde at det er stille før stormen. Ifølge US Treasury Commodity Futures Trading Commission økte institusjonene sine beholdninger i bitcoin med rundt 88 prosent.

Manipulasjon? Mest sannsynlig.


Diagram for bitcoin/usd basert på antall dager. Bildekilde: Tradingview.com

Rådville investorer

Jeg tror at vi ser prisen konsoliderer fordi investorer er forvirret over den plutselige oppgangen, men nå vet vi at større spillere startet oppgangen. Forrige uke skrev jeg om hvilke scenarier jeg så som sannsynlig for bitcoin, og de holder jeg meg fortsatt til.

Men jeg ønsker å bruke følgende del av analysen til et utrolig viktig tema: hvorfor majoriteten av investorer taper penger på sine investeringer.

Uansett hvem vi er, må vi først lære oss hvordan vi gjør noe og deretter øve oss på å bli god i det. Om du prøver deg frem med investeringer – kan dette koste deg dyr. Det skriver jeg av erfaring. Når jeg var nybegynner prøvde jeg meg fram og hadde gevinster, men enda større tap. Jeg hoppet fra strategi til strategi når jeg ikke syntes at den forrige fungerte.

Fokuser på en strategi

Tenk deg at du skal bli god til å spille golf. Da kan du prøve deg fram, men har du en mentor eller trener som viser deg noe som fungerer kommer det til å gå fortere. Og til og med når du vet hva du skal gjøre kommer det til å ta tid å bli skikkelig god på det. Det er akkurat det samme med trading. Lær av noen som vet hvordan man fokuserer på en strategi – og mestre den.

En av mine mentorer delte følgende sitat fra Bruce Lee med meg:

“I fear not the man who have practiced 10,000 kicks one time, but I am terrified of the man who has practiced one kick 10,000 times.”

Ta deg tid til å bli en vinner

Vil du bli virkelig god på trading er det nettopp det du må gjøre. Lær deg en strategi som er testet og som du vet fungerer. Tren så på den til du mestrer den.

De aller fleste prøver noe og blir fort lei, prøver noe annet og så videre. Det er spesielt viktig i kryptomarkedet som er mer volatilt enn andre markeder.

Jeg håper du tar det til deg. Om jeg har gjort det når jeg begynte – hadde jeg spart mye penger. Ta deg tid til å lære deg hvordan du skal bli en vinner.


Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017.Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.