Bitcoin har i løpet av forrige uke (19) brutt opp enda høyere. Kryptovalutaen lå for en uke siden på rundt 5,700 dollar og nådde et toppnivå på 8,300 dollar, hvilket innebærer en økning på mer enn 40 prosent. Volumet har også vært bra, hvilket innebærer at mange kjøper.

Det spekuleres selvsagt vilt omkring hva som lå bak oppgangen, og det finnes enda mange muligheter for at alt kan bli mer positivt. Ebay har hintet om at de kommer til å begynne å akseptere kryptovaluta, Fidelity har endelig lansert sine kryptotjenester og Bakkt kommer til å rulle ut sine tjenester i løpet av sommeren.

Dette er tre eksempler av mange på at flere begynner å innse at kryptovaluta er kommet for å bli. Har du ikke allerede investert kan det være smart å vende blikket mot kryptoverden for å utvide din portefølje. Aksjemarkedet kommer ikke til å gå opp for evig.

Mange tror at prisen drives enda høyere på grunn av FOMO – fear of missing out. Investorer og spekulanter ventet på at prisen skulle falle under 3,000 dollar igjen, men nå som de ser at prisene fortsetter oppover, vil de ikke gå glipp av økningen. Personlig tror jeg at dette bare er begynnelsen, men ingenting er bestemt og vi kommer til å se mange nedturer på veien opp.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Dersom vi spoler tilbake båndet til oppgangen i 2017, blir det tydelig at veien opp bestod av både oppganger og nedganger. Nedgangene som ser små ut innebar fall på rundt 40 prosent.

Det jeg ønsker å si er at det er ingen grunn til å kaste seg inn. Jeg ville heller tatt det sakte, men sikkert og kjøpt de gangene prisen går ned.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på uker. Bildekilde: Tradingview.com

Hvor er bitcoin på vei nå?

I min forrige analyse skrev jeg at det utfallet som var mest sannsynlig var at bitcoin skulle ta seg opp til 6,500 dollar, hvilket også ble utfallet. Bitcoin brøt seg gjennom nøkkelmotstanden uten store vanskeligheter og neste nivå ligger rundt 8,000 dollar til 8,500 dollar. Skulle vi bryte gjennom det kommer vi til å se 10,000 dollar uten store vanskeligheter.

På bildet nedenfor blir det tydelig at en motstand finnes rundt 8,000 dollar og at selgerne kom tilbake når prisen nådde det nivået. Jeg tok selv hjem en del fortjeneste på det nivået, siden det er bedre å være på den sikre siden. Skulle vi gå gjennom, ligger neste motstand rundt 10,000 dollar.

Begynnelsen på noe stort

I skrivende stund utgjør bitcoin cirka 60 prosent av alle kryptovalutaene sin totale markedsverdi og om vi ser tilbake på historikken har dette medført at investorer selger bitcoin for å kjøpe alternative kryptovalutaer. Det gjenstår å se om dette er tilfelle denne gangen.

Alt i alt uansett hva som kommer til å skje i løpet av den nærmeste tiden er jeg overbevist om at dette er begynnelsen på noe stort. Vær oppmerksom på at dette bare er mine egne tanker og ideer og det må derfor ikke bli sett på som en anbefaling.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på uker. Bildekilde: Tradingview.com

Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017-Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer.For deg som vil lære deg mer holder Dennis et webinar den 23 mai klokken 20.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.