Bitcoin åpnet forrige uke (uke 32) på rundt 10,900 dollar og stengte på rundt 11,500 dollar. Kryptovalutaen handles for øyeblikket til rundt 11,000 dollar.

Det var mildt sagt en interessant uke og indikatoren RSI var en stund veldig overkjørt, noe som normalt indikerer at prisen kommer til å gå ned. Sagt og gjort – prisen fall med nesten ti prosent. RSI har så gått ned, og det er mulig at vi skal høyere opp herfra.

Lærdommen er å aldri forhaste seg inn i posisjoner ettersom vi alltid kommer til å få gode kjøpsposisjoner dersom vi venter på at prisen kommer til oss.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

På kortere sikt har et triangel formet seg og jeg venter for øyeblikket på et utbrudd, hvilket med stor sannsynlighet kommer til å gi oss denne ukens retning.

Jeg skrev forrige uke at nivåene rundt 11,000 dollar har vært en motstand siden juli og at etter vi brøt gjennom dette nivået, så skulle teste nivået igjen for å se om det har blitt om til en støtte. I løpet av fallet søndag falt faktisk prisen og testet nivået – og kjøperne kom tilbake.

“En stor ordre kan få spekulanter til å kjøpe eller selge”

Det ser faktisk ut til at det begynner å bli færre selgere, men en stor ordre kan få spekulanter til å enten kjøpe eller selge – og med et synkende volum bruker det ofte å etterfølge en større ordre.

Dersom kursen skulle bryte oppover kommer vi med stor sannsynlighet til å se bitcoinprisen ta seg over 12,000-dollar området.

Det som bekymrer meg er at vi fremdeles ikke har fylt gapet for CME-futures, noe jeg tror vi vil gjøre før en videre oppgang.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Nå har vi sett på situasjonen fra et kortere perspektiv, men hvis vi zoomer litt ut, som på bildet nedenfor, hvor hvert lys tilsvarer en uke, kan vi se at bitcoin konsoliderer. Det innebærer at prisen har beveget seg mellom 9,000 dollar og 11,500 dollar siden midten av juni.

Hvis vi ser et utbrudd fra noen av linjene der, enten om det er opp eller ned, kommer vi til å få et godt bilde over hvor prisen skal. Det er imidlertid viktig at prisen stenger over det nivået og ikke bare går over det og deretter lukkes under, for det har vi nemlig sett mange ganger før.

Det er ingen grunn til å stresse. Hvis du står ved sidelinjen og er usikker, kan det være greit å vente til prisen bryter ut høyere eller lavere.

Sørg for at du har en strategi for når du skal gå inn, selge med tap eller selge med fortjeneste før du kjøper.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på uker. Bildekilde: Tradingview.com

Husk også at dette bare er mine egne tanker og skal ikke ses på som finansiell rådgivning.

Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017.Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.