I løpet av forrige uke (uke 21) hadde den største kryptovalutaen, bitcoin, en interessant utvikling. Uken begynte på 8,200 dollar og i løpet av gårdagen så vi utbruddet som tok prisen helt opp til 8,900 dollar.

Handelsvolumet var dessuten høyt, hvilken indikerer videre oppgang. Mange vil trolig bli drevet av FOMO (fear of missing out), som er en viktig faktor i alle markeder når prisene når høyere nivåer.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Dersom vi zoomer ut kan vi se at den tidligere toppen er passert, hvilket er veldig positivt. Etter et utbrudd er det vanlig at prisen går til den tidligere motstanden 8,500 dollar, som nå kan ha blitt støtte før reisen fortsetter oppover.

Neste stopp blir mest sannsynlig nivåene omkring 10,000 dollar. Det skal derimot nevnes at prisen må stenge over den tidligere motstanden i noen dager før at jeg føler meg trygg på at det ikke var et falskt utbrudd.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Et litt mer negativt scenario som jeg har sett mange analytikere foreslå er en “dobbel topp”, hvilket er en indikator på at prisen kan snu. Den andre toppen er imidlertid ikke fullført, men vi må ha en negativ dag som tar prisen lavere, noe som kan skje i de kommende dagene.

Det som også begynner å forme seg er en forskjell mellom indikatoren Relative Strength Index (RSI) og prisen. RSI viser lavere topper mens prisen viser høyere topper, noe som ofte fører til prisfall.

Derimot skjedde utbruddet med høyt handelsvolum, hvilket tyder på at økningen kan fortsette. Det er allikevel viktig å se på begge sidene. Uansett hvilket scenario som utspiller seg kommer vi før eller senere til å få et større fall i prisen.

Det er derfor ingen hastverk med å kaste seg inn – men å investere gradvis og ved å følge en strategi.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017- Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.