I løpet av forrige uke (uke 22) har bitcoin konsolidert. Kryptovalutaen åpnet på 8,730 dollar og tok seg hele veien til 9,000 dollar før pluggen ble trukket ut.

At noen få individer kan påvirke prisen så mye er utrolig og det viser at vi behøver mer stabilitet i markedet før en ETF eller liknende kan bli akseptert. Kursen hentet seg litt inn, men det ser ut som at vi har innledet en mindre nedgang igjen.

“Det ser ut til at vi har innledet en mindre nedgang igjen”

Bitcoin handles for øyeblikket til rundt 8,477 dollar. Den første støtten er den oppadgående støttelinjen som har vært intakt siden 13. mai.

Et triangel har formet seg og det kan være smart å avvente å ta en posisjon til vi ser hvilken vei utbruddet tar.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Om vi zoomer ut en del, slik at hvert lys tilsvarer en dag i stedet for fire timer, kan vi se at to kjente indikatorer viser at en nedgang kan komme innen en uke. Relative Strenght Index (RSI) og MACD viser begge at en nedgang har blitt innledet. Volumet viser dessuten at det har blitt mindre kjøpere.

Med det sagt, kan prisen fortsatt gå opp før et større fall inntreffer. En sak vet vi sikkert: ingenting går rett opp.

Tegn på reversering av trenden

RSI, som jeg har skrevet om tidligere, viser en divergens. Vi ser at toppene har blitt høyere, mens toppene på RSI lavere. Det er vanligvis en indikator på at vi kommer til å få en reversering av trenden.

MACD viser også at trenden holder på å snu. Den blå linjen (raskere glidende gjennomsnitt) har krysset signallinjen, noe som gir oss et tilsvarende signal som RSI gir oss. Begge indikatorene er “momentumindikatorer” og viser dermed det samme. Det er allikevel lurt å ta det i betraktning og kanskje selge av litt for å sikre gevinst.

Husk: dette gir oss bare en indikasjon på hva som kan skje. Når det er sagt, ser jeg på den oppadgående trendlinjen som en annen veiviser. Tendensen peker fortsatt opp, og dette kjente uttrykket passer veldig bra: “Trenden er din venn”.

Diagram for bitcoin/usd basert på antall dager. Bildekilde: Tradingview.com

I løpet av de siste sju dagene har markedet fått kjølt seg ned, og de fleste store kryptovalutaene viser negative tall. De som skiller seg ut er XRP, eox samt bitcoin SV som har gått opp en del.

Bitcoin SV har virkelig vist seg fram med en økning på hele 90 prosent. Oppgangen kan til en viss grad skyldes grunnleggeren Craig Wright, som fortsetter å overbevise verden om at han er Satoshi Nakamoto – grunnleggeren av Bitcoin. Om det faktisk er tilfellet er fortsatt uvisst.

Coinmarketcap i begynnelsen av juni 2019. Bildekilde: Coinmarketcap.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017.Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer.Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.