Flere og flere eksperter begynner å gi uttrykk for at vi nå har sett bunnen i kursene til kryptovaluta. Prisen eksploderte gjennom motstanden på rundt 4,200 dollar. Det kan imidlertid være for tidlig å avgjøre hvor lenge oppgangen vil vare. Det finnes nemlig en hel del motstand som tas ut først.

Derimot er det ingen tvil om at infrastrukturen omkring kryptovaluta er blitt sterkere, og så lenge det fortsetter slik kommer prisen før eller senere til å fortsette opp.

Bitcoin opp 25 prosent

Bitcoin har i løpet av den siste uken (uke 14) mildt sagt gjennomgått en positiv utvikling. Prisen tok seg fra 4,095 dollar til 5,194 dollar. Det tilsvarer en stigning på rundt 25 prosent.

Volumet har dessuten også vært økende. Men hva skjer nå?


Diagram for bitcoin/usd basert på antall dager. Bildekilde: Tradingview.com

Bitcoin kontrollerer fortsatt retningen på markedet og etter oppgangen har prisen nå nådd den første motstanden. Det finnes en sone med stor etterspørsel som ofte blir en motstand. Når prisen falt gjennom 6,000 dollar i slutten av 2018 fant prisen støtte rundt 5,400 dollar – for å så fortsette ned. Det område som tidligere fungerte som støtte har nå blitt motstand. Vi får se hvor sterk motstanden viser seg å være.

“Prisen kommer kanskje til å gå litt ned før vi ser en videre økning”

Neste motstand ligger rundt 6,000 dollar, som var en støtte tidligere. Prisen kommer kansjke til å gå litt ned før vi ser en videre økning. Det kan bli slik at prisen går ned til og snur ved 4,200 dollar. Det er ganske vanlig at motstand blir støtte.

Indikatoren RSI, som jeg skrev om for noen måneder siden, viser at prisen ligger på overkjøpte nivåer, noe som indikerer at prisen skal falle noe før videre økning.

Jeg kan til og med nevne at jeg hadde en liten posisjon der jeg tok feil i min analyse. Men, jeg hadde en “stop loss” på plass, noe som medførte at jeg bare tapte en liten sum. Men mine lange posisjoner gikk det enda bedre med. Lærdommen er å alltid bruke “stop loss”.


Diagram for bitcoin/usd basert på antall dager. Bildekilde: Tradingview.com

Infrastrukturen blir sterkere

Blokkjeden og kryptovalutaens infrastruktur blir sterkere. I mitt forrige innlegg nevnte jeg at bitcoin akkumuleres i stor skala. Om vi flytter blikket mot antall aktive blokkjede-lommebøker blir det tydelig at antallet øker.

I slutten av 2017, når prisen for 1 bitcoin nådde 20,000 dollar, var det under 15 millioner aktive lommebøker. I dag, når prisen ligger under 5,000 dollar, finnes det over 30 millioner aktive lommebøker. Dette er bare en av mange eksempler på at infrastrukturen utvikles.

Det er sjeldent å se en så stillestående pris samtidig som teknologi, bruk og innovasjon er stadig i fremgang. Det som oftest skjer er at prisen følger etter. Jeg tror at det bare er et spørsmål om når, ikke om.

Med det sagt ville jeg aldri investert alt jeg har i kryptovaluta, for det er bedre å ha en diversifisert portefølje bestående av råvarer, aksjer og kryptovalutaer for å være forberedt på hva som skjer.

“Better safe than sorry”.


Antalet aktiva lommebøker. Bildekilde: Statista.com

Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Derfor er bitcoins “halvering” så viktig – kan utløse en prisøkning

Bitcoins såkalt “halvering” nærmer seg. Men hva betyr egentlig det – og hvordan kommer dette til å påvirke bitcoinkursen? Kryptografen forklarer konseptet.