Forrige uke (uke 8) har vært en konsolideringsfase for bitcoin. Prisen har beveget seg mellom 10.000 og 9.500 dollar og vi venter på et utbrudd.

Jeg ser fortsatt positivt på markedet, og så lenge vi skaper høyere bunner og høyere topper, er jeg positiv til videre utvikling.

Bitcoins halvering kan påvirke

Det blir skrevet mye om den kommende bitcoin halveringen, noe som betyr at blokkbelønningen blir halvert for alle som driver med mining.

Noen mener at halveringen ikke kan være priset inn fordi færre og færre bitcoin havner i sirkulasjon, og etterspørselen vil fortsette å øke. Hvis antall mynter plassert i omløp synker når etterspørselen øker, vil det sannsynligvis føre til høyere priser.

Det er også de som tror at hendelsen allerede er priset inn fordi vi vet nøyaktig når det vil skje. Vi må bare vente å se for i mai kommer vi til å få svaret.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Halveringen i 2012

Før halveringen i 2012 var prisen på bitcoin 12 dollar per mynt, og de som drev med mining fikk da 50 bitcoin per blokk opprettet (600 dollar).

Dette innebærer at markedet absorberte 604.800 dollar nye bitcoin per uke, ettersom det ble opprettet en ny blokk hvert tiende minutt. Den halveringen reduserte tilgangen med 302.400 dollar per uke, noe som fikk markedsverdien til å øke med 14 milliarder dollar året etter.

Halveringen i 2016

Før halveringen i 2016 lå prisen på 650 dollar og det ble skapt 25 bitcoin per blokk (16.250 dollar), hvilket innebær at markedet absorberte 16.380.000 dollar nye bitcoin per uke.

Den halveringen reduserte tilgangen med 8.190.000 dollar per uke, noe som førte til at markedsverdien økte med 300 milliarder dollar de neste 18 månedene.

Halveringen i 2020

Hvis vi ser for oss at prisen per bitcoin vil være rundt 10.000 dollar før den halveres i mai 2020 og det vil bli minet 12,5 bitcoin per blokk (125.000 dollar per blokk), noe som vil bety at markedet vil absorbere 126.000.000 dollar i nye bitcoin per uke.

Halveringen kommer til å minske den nye tilgangen med 63.000.000 dollar per uke, hvilket kan føre til at markedsverdien stiger med flere trillioner dollar i løpet av de neste to til tre årene.

Kan være den mest spennende til nå

Hvis vi følger et lignende spor som de forrige halveringene, kan dette eksemplet være et potensielt scenario. Neste halvering kan være den mest spennende så langt, og vi kan se bitcoin nå en trillion dollar i markedsverdi for første gang.

Det må imidlertid legges til at det bare har skjedd to halveringer tidligere, noe som betyr at det er for tidlig å si om dette er et mønster.

Vi kommer snart til å få oppleve hva som kommer til å skje. Det er imidlertid verdt å merke seg at de faktiske oppgangene har kommet året etter halveringen.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på måneder. Bildekilde: Tradingview.com

Bitcoin fortsatt bullish

Bitcoin fortsetter å skape høyere bunner og høyere topper, noe som betyr at vi fremdeles har et “bullish” momentum.

Hvis vi ser tilbake på hvordan bitcoinprisen har reagert under hele oppgangen, blir det klart at etter hver opptur har prisen gått tilbake og testet tidligere motstand, som deretter har vist seg å være støtte (røde soner på grafen under).

Følg med på nivåer

Hva er det jeg ser etter? Jeg venter på at vi enten skal bryte opp over 10.500 dollar for å skape en ny topp eller på at vi bryter under 9.000 dollar, noe som vil gi oss en lavere bunn.

Skulle vi skape en lavere bunn, vil vi sannsynligvis falle enda lavere. Det blir interessant å følge utviklingen i løpet av uken.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. For deg som vil lære deg mer holder Dennis et webinar den 27. februar klokken 20.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.