Forrige uke (uke 5) har vært veldig interessant. Bitcoin har både testet og brutt 200-dagers glidende gjennomsnitt, noe som er veldig positivt.

Prisen åpnet på rundt 8.600 dollar og noen dager senere er prisen over 9.000 dollar. Det er tre faktorer som kan føre til høyere priser på bitcoin.

Den første er at hashfrekvensen til enhver tid er høy, som kort sagt er en indikator på at bitcoins blokkjede er trygg. De forrige gangene bitcoins hashfrekvens nådde en all time high var det begynnelsen på et bullmarked.

Samfunnet vokser

Den andre faktoren består av aktive bitcoinadresser som aldri har vært flere av. Det betyr at bitcoinsamfunnet vokser seg stadig sterkere.

Den tredje faktoren er at vi kom over 200-dagers glidende gjennomsnitt (primærtrenden), og når prisen befinner seg over dette nivået, er det en indikasjon på at vi befinner oss i en positiv trend.

Dessuten nærmer halveringen seg, hvilket er interessant ettersom det kommer til å bli færre mynter som slippes ut i sirkulasjon, og hvis vi kan få flere brukere, vil den synkende sirkulasjonen bety høyere priser.

Diagram for btc/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Bitcoin på kort sikt

Jeg skrev i forrige uke at så lenge vi lager høyere bunner og høyere topper, vil vi sannsynligvis se stadig høyere priser.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

For å gå enda mer i dybden, der hvert lys er en time, har jeg lagt inn en kjøpsordre på 9.250 dollar. Et flagg har blitt skapt som vanligvis bryter oppover.

Jeg satt en “stop loss” i det laveste punktet i konsolideringsfasen – på 9.140 dollar og en “take profit” ordre på 9.700 dollar.

Risikostyring er viktigst

Vi får se hva som skjer, men jeg risikerer bare en prosent av min totale konto på denne handelen. Hvis du risikerer en prosent per handel kan du tape over 456 handler på rad for at kontoen din skal gå til null. Sannsynligheten for at det skjer er veldig liten hvis du har en god strategi.

Risikostyring er det viktigste for meg når det gjelder trading. Jeg har også solgt rundt ti prosent av de langsiktige investeringene mine for å kjøpe dette tilbake på et lavere nivå.

Husk å alltid gjøre din egne undersøkelser da dette ikke er økonomiske råd.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.