Bitcoinprisen åpnet forrige uke (uke 48) på rundt 7,100 dollar. Prisen falt raskt og virker å ha stabilisert seg rundt 7,500 for øyeblikket, selv om kursen var nede og snudde på rundt 6,500 dollar.

Området på grafen nedenfor er en kjøpssonen som prisen har klart å stenge over. Det er et område å holde øye med.

Graf over bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

I forrige ukes analyse skrev jeg om månedslyset i juni. Hvis prisen stenges under lyset, er sannsynligheten stor for at den ville fortsette lavere, men kjøperne klarte å presse opp prisen slik at månedsprisen i november stengte over det lave nivået fra juni – noe som er positivt.

Det vil dermed bli interessant å se om kursen i desember kommer til å holde støtten og gå høyere eller om året slutter med at det faller lavere.

Det er ingen grunn til å stresse med å kjøpe eller selge på kortere sikt, men jeg tror heller det er bedre å følge de større markedsbevegelsene.

Graf over bitcoin/usd innstilt på måneder. Bildekilde: Tradingview.com

Hva skal vi se etter når det kommer til et positivt scenario?

Helt siden prisen nådde 14,000 dollar har vi sett en nedgående motstand, og nivåene rundt 8,500 dollar må brytes og prisen må stenge over det nivået før vi kan begynne å tenke på et mer positivt scenario.

Det ble en litt kortere analyse denne uken, med en oversikt over hva jeg ser på for øyeblikket.

Ha en god investeringsuke!

Graf over btc/usd innstilt på uker. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017- Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her.
Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.