Bitcoinprisen åpnet forrige uke (uke 43) på rundt 8,200 dollar. Etter at prisen falt til 7,200 dollar gikk prisen opp til over 10,000 dollar på mindre enn et døgn.

Hva ligger bak oppgangen?

Mange mener at det var nyheten om at Kina vedtar den første “kryptoloven” som kommer til å implementeres i januar 2020. Imidlertid er det mye som kan skje før da, og hvis Kina skulle åpne for kryptovaluta, så tror jeg sentralisering ville være en del av symfonien.

Mange av Kinas kryptovaluta, som neo og ontology, har steget mer enn 50 prosent i verdi siden nyheten kom.

Tether oppretter tokens

Vi vet imidlertid at kryptomarkedet er manipulert og noen dager før oppgangen skapte Tether tokens til en verdi av 300 millioner dollar som de flyttet til ulike handelsplattformer.

Kan det være bakgrunnen til oppgangen? Eller var det en kombinasjon?

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Mange har blitt veldig positive til videre oppgang, men jeg er ennå ikke helt overbevist. Bitcoinprisen har støtt på stor motstand rundt 10,000 dollar og jeg tror at vi kan se et mindre fall før videre oppgang.

Det er mye som tyder på at bitcoinprisen ikke vil fortsette opp de nærmeste dagene, og jeg vil gi deg et bilde over hva jeg tror kan skje på kort sikt.

Jeg vil allikevel poengtere at jeg på lengre sikt tror at vi kommer til å se betydelig høyere priser. Mens jeg venter, så ser jeg imidlertid ikke noe problem med å tjene penger på stigende og fallende priser.

Tidligere støtte blir motstand

Som dere kan se på grafen nedenfor har tidligere støtte rundt 9,400 dollar nå blitt motstand. Det er vanlig at tidligere støtte blir motstand og vi har sett at det ligger et sterkt salgstrykk ved det nivået.

Det er også dannet et avvik med indikatoren RSI hvor vi ser lavere topper med indikatoren, men høyere topper i prisen. Det betyr at sannsynligheten er stor for at vi kommer til å se en nedgang på kortere sikt.

Et scenario er at bitcoinprisen fortsetter ned til den tidligere motstanden på 8,500 dollar og deretter går høyere. Men hvis den gamle motstanden ikke holder er det godt mulig at prisen faller ned mot 6,500 dollar.

Vi får se hva som skjer, men bruk en strategi og gå aldri “all in” på et prisnivå. Som jeg skrev i mitt forrige innlegg, vil det alltid komme en ny kjøpsmulighet.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Om vi derimot zoomer ut en del, ser det ikke så positivt ut ennå. Hvis du ser på diagrammet nedenfor, tilsvarer alle lysene en uke, og vi kan se at toppene fortsatt blir lavere.

Jeg hadde likt å se et utbrudd fra den nedgående trendlinjen før jeg blir positiv. Det er alltid lurt å zoome ut og se på alt med et større perspektiv.

Det er viktig at støtten rundt 7,400 dollar holder. Vi så at det prisnivået ble testet og at kjøperne kom sterkt tilbake.

Prisen kan også bryte ut nedover

Men hvis vi ikke klarer å bryte gjennom motstanden er det sannsynlig at vi i stedet bryter nedover mot 6,000 dollar.

Husk som vanlig at det jeg skriver bare er mine egne meninger og ikke bør sees på som økonomisk rådgivning.

Ha en fin tradinguke!

Diagram for bitcoin/usd innstilt på uker. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017-Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.