I løpet av forrige uke (uke 26) åpnet prisen på bitcoin like over 10,000 dollar. Bitcoin gikk hele veien opp til 14,000 dollar i en parabolsk oppgang for å så falle hele veien ned til 10,000 dollar igjen.

Det finnes et kjent uttrykk: “Markedet holder hos alltid ydmyke”.

Ingenting går opp eller ned for evig, hvilket er grunnen til at det er så utrolig viktig å følge en strategi å følge. Gjerne en strategi som man vet fungerer.

Om det er et råd jeg kan gi, så er det å ikke være redd for å gå glipp av toget for, fordi det kommer alltid nye muligheter. Hver dag kommer det en ny “once in a lifetime”-mulighet.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Til tross for at vi har sett en korrigering, så tror jeg ikke vi er ferdig. Det kan godt hende at vi ser både 12,000 dollar og 14,000 dollar igjen.

Men markedet er fortsatt veldig overkjøpt og en større korrigering på 40 prosent er noe vi har sett mange ganger i bitcoins tidligere oppganger, så det er godt mulig det skjer igjen, noe som vil ta markedet ned til 8,000 dollar.

“Til tross for at vi har sett en korrigering, tror jeg ikke vi er ferdig.”

I grafen nedenfor er stakene innstilt på uker. Selv tror jeg at vi kommer til å teste nivåene rundt 12,000 dollar før vi skal lengre ned, jeg tror også at vi skal ned å besøke nivåer rundt 8,400 dollar og kanskje potensielt enda lavere.

Jeg later ikke som om jeg kan lese framtiden, men baserer mine spekulasjoner på erfaringer og analyser. Det jeg gjør, er imidlertid at jeg har en strategi og regelmessig tar hjem fortjeneste. Jeg har solgt hele veien opp og akkumulerer på utvalge nivåer når det deretter går ned.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på uker. Bildekilde: Tradingview.com

Fra et kortere perspektiv tror jeg bitcoin vil besøke 12,000 dollar for å teste motstanden på nytt igjen. Skulle den ikke holde tror jeg at vi kommer til å fortsette opp for å teste motstanden rundt 14,000 dollar.

Jeg tok en posisjon rundt 10,600 dollar med en stop loss under den laveste prisen som inntraff i begynnelsen på uken, ettersom jeg selvsagt kan ta feil. Risikohåndtering er alt.

Nå gjenstår det bare å se hvilken vei prisen kommer til å ta.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017.Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. For deg som vil lære deg mer holder Dennis et webinar den 18 juli klokken 20 00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.