Forrige uke (uke 27) åpnet prisen like under 11,000 dollar, bitcoin steg så hele veien opp til 12,000 dollar.

Kjøperne har trykket opp prisen litt til høyere nivåer og det virker som et utbrudd oppover er på vei for å teste tidligere toppnivåer.

Prisen for en bitcoin ligger nå like under 12,000 dollar. Men jeg hadde gjerne sett at vi avslutter dagen over den nedadgående trendlinjen for å få en bedre ide om hva som skal skje nå.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Det er ikke nødvendig å stresse og bli drevet av FOMO (fear of missing out). Det kommer nemlig alltid nye muligheter.

Dette kan ikke nevnes ofte nok, da det er en lekse som jeg har fått lært på den harde måten.

Dersom bitcoinkursen skulle bryte oppover holder jeg et blikk på 12,000 dollar, 12,500 dollar og ikke minst 14,000 dollar. Jeg har allerede en posisjon og følger etter med et “stop loss”.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Når motstanden brytes, ser vi ofte at prisen tester de gamle motstandene og deretter ser vi om det har blitt om til en støtte.

Når dette inntreffer, vil vi også se om støtten holder og vi kan dermed ta nye posisjoner der i stedet for å selge fordi vi er redd for å gå glipp av muligheten.

“Det er en lekse jeg har lært på den harde måten”

Skulle nivået på 12,000 dollar brytes, kommer nivået med stor sannsynlighet til å testes igjen, og da kan dette være en god mulighet til å ta en posisjon. Det gjenstår å se.

Skulle motstanden holde, venter jeg på at den kortere motstanden brytes før jeg vurderer å gå short og tjene penger på en fallende pris.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Et annet interessant aspekt er at bitcoins dominans er over 60 prosent. Tidligere har dette betydd at vi er inne i en såkalt altcoins sesong (alt sesong) der vi ser at alle alternative kryptovalutaer blomstrer.

For eksempel så viser ethereum tegn på å øke betydelig mer enn bitcoin, så det er verdt en nærmere titt.

Jeg tror også at august blir en måned der vi ser at dominansen går ned. Dette er noe jeg ønsker å gjøre dere oppmerksom på, siden det kan være lurt å diversifisere porteføljen.

Bildekilde: Coinmarketcap
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017.Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. For deg som vil lære deg mer holder Dennis et webinar den 18. juli klokken 20.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.