Bitcoin viser mer og mer svakhet og etter utbruddet fra triangelen, som jeg skrev om forrige uke, har ikke kjøperne lyktes med å trykke opp prisen høyere.

Prisen for bitcoin åpnet forrige uke (uke 39) på 9,800 dollar, og en uke senere befinner prisen seg like under 7,800 dollar. Det innebærer et fall på over 20 prosent.

På grafen nedenfor kan vi se at motstanden blir enda lavere, mens støtten hviler rundt 7,800 dollar. Jo flere ganger pristestene kommer under et visst nivå, jo større er risikoen for at den faller lavere.

Mange ble likvidert

En grunn, ifølge analytikere, til den kraftige nedgangen var at mange spekulanter ble likvidert på Bitmex-kryptobørsen – hvor over 600 millioner dollar ble likvidert.

Det innebar at mange handlet uten “stop loss” og om din posisjon går til null selger Bitmex automatisk for deg slik at du ikke kan tape mer penger enn du har stående på konto.

Dermed ble over 600 millioner dollar solgt til markedspris og det startet dermed et fossefall av salgsordrer. Dette fører ofte til kraftige prisfall på kortere tid.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Spørsmålet vi ser mange stiller seg er ved hvilket prisnivå bitcoin kommer til å snu. Jeg har lagt inn kjøpsordrer på 7,200 dollar, 6,000 dollar og 5000 dollar. Der ligger de neste støttenivåene.

Jeg ser på det som trolig at vi i løpet av de kommende ukene kommer til å se en bitcoinpris på 6,000 dollar. Jeg håper at det skjer slik at vi får mulighet til å kjøpe bitcoin til en betydelig bedre pris enn i dag. I aller verste fall kan vi falle ned til den stigende støttelinjen rundt 5000 dollar.

Frykten tar over

Jeg synes allikevel at det vi ser nå er bra for markedet, siden prisen gikk opp for fort tidligere. For noen måneder siden ville alle gjerne ha kjøpt bitcoin under 8.000 dollar, og nå har vi muligheten igjen.

Når prisen faller i stedet for å øke, blir psykologien snudd, og dermed venter investorer i stedet for å kjøpe – frykten tar over. Husk å gjøre det motsatte av hva alle andre gjør. Kjøper du også bare litt om gangen, vil du få en lav og god gjennomsnittspris. Det kom kommer alltid nye kjøpsmuligheter. Vent derfor på at prisen kommer til deg.

“Vent derfor på at prisen kommer til deg.”

Hvis vi ser på indikatoren RSI, en indikator som ofte nevnes, så ser vi at den er godt under 30, noe som betyr at bitcoin er underpriset.

Om vi ser tilbake til desember, så lå RSI på et liknende nivå. Det skjer ikke veldig ofte, men når det gjør det, gir det oss en god kjøpsmulighet. Kan den gå lavere? Det kan den absolutt gjøre på kortere sikt, men om du tror at bitcoin kommer til å bli verdt mer lengre fram i tid, så kan det være lurt å kjøpe når andre er redde.

Husk at du aldri må investere penger som du kommer til å trenge om noen måneder, men bare penger du vet du klarer deg uten.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Det er enkelt å se blindt på kryptoverdens høye volatilitet, men det er viktig å huska at til tross for nedgangen har bitcoin gått opp 140 prosent siden årsskiftet, for å ikke snakke om kryptovalutas fremgang de siste fem årene.

Siden vi dessuten nærmer oss et børskrakk enten vi liker det eller ikke, så det er ingen dum ide å ha en portefølje med kryptovaluta som en hedge mot børsen.

Historien snakker for seg selv, og hvis kryptovaluta var på vei bort, så hadde den allerede vært det.

Husk som vanlig at artikkelen utelukkende er mine egne tanker og ikke økonomiske råd.

Ha en fin investeringsuke!

Diagram for ethereum/usd innstilt på uker. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.