I løpet av forrige uke (uke 23) åpnet bitcoinprisen rundt 8,670 dollar. Uken har deretter vært preget av nedganger, og på søndag stengte prisen på 7,670 dollar.

Det kraftige fallet mellom den 3 og 4 juni var forårsaket av en noen storspillere. I løpet av få timer ble tusenvis av bitcoin solgt og markedet falt kraftig. Dette er konsekvensen av et lite marked som gir stor volatilitet.

I går testet bitcoin den oppadgående støttelinjen, og kjøpere kom tilbake og presset opp prisen igjen. En kortsiktig motstand har blitt dannet, og i de kommende dagene vil vi se om prisen bryter opp eller ned. Det kan være smart å ta en posisjon etter at vi har fått se utbruddets retning.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Vær oppmerksom på at jeg er veldig positiv til bitcoin og kryptverdenen på lengre sikt, men som trader (en som kjøper og selger på kortere sikt) bruker jeg de kortere bevegelsene for å kunne akkumulere så mye kryptovaluta som mulig.

Dersom vi så tar en nærmere titt på bitcoin kan vi se at en fallende triangel har blitt dannet. Motstanden blir lavere mens støtten er innenfor samme rekkevidde.

“Jeg tror vi skal besøke nivåene rundt 9000 dollar før vi ser en større korreksjon”

Det leder oftest til et utbrudd mot nedsiden, men jeg tror ikke at vi er ferdig med oppgangen for denne gang. “Jeg tror vi skal besøke nivåene rundt 9000 dollar før vi ser en større korreksjon”

Siden jeg ikke har noen anelse om hvordan markedet vil bevege seg, men bare gjøre kvalifiserte gjetninger, kommer jeg til å ha en “stop loss” på plass, uansett hvilken retning utbruddet oppstår.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på en time. Bildekilde: Tradingview.com

Mindset er 80 prosent av suksessen

Jeg tenkte å gi deg en dose mindset (tankegang eller holdning på norsk) i dag. Mange tror at dersom du har en god strategi, så kommer du til å lykkes. Men det kreves mer enn det.

Min mentor Marcus de Maria sier at 80 prosent av all suksess i livet handler om mindset. Hvordan reagerer du på tap? Hvor konsekvent er du med din strategi? Handler du for det meste for å “vinne tilbake” det du har tapt, også kalt “revenge trading”.

Dette er noen eksempler på deler som er viktige å utforske. Hvis det er mulig, fjern alle dine følelser fra din handelen, for det er følelsene våre som kommer inn og gjør at vi tar irrasjonelle beslutninger.

“det er følelsene våre som kommer inn og gjør at vi tar irrasjonelle beslutninger”

Jeg vil på det sterkeste anbefale å lese “Trading in the zone” med Mark Douglas hvor han dekker mange av aspektene i denne delen som tilsvarer 80 prosent av suksessen.

Marcus bruker også spørsmålet “Are you a tree?” Svaret er selvsagt nei, vi kan flytte på oss, vi kan endre oss, og ALLE kan lære å tjene penger på aksjer, kryptovaluta, eiendomsmegling og så videre.

Det krever selvsagt trening å lære seg hvordan det gjøres, men ville du kunne kjørt bil uten kjøretimer? De fleste investerer uten å ha hatt noen opplæring.

Lykke til og ha en god tradinguke.

Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.