For to uker siden var prisen på en bitcoin 10,300 dollar, og ettersom jeg ikke skrev en artikkel forrige uke, så kommer det nå en analyse for hva som har hent i løpet av de to siste ukene (uke 35 og 36), som begge har vært preget av høy volatilitet.

Jeg skrev i mitt siste innlegg at vi trolig kom til å få se et utbrudd fra triangelen, hvilket også ble utfallet. Jeg fulgte ikke med og tok ikke en posisjon på det første utbruddet, men på det andre var jeg med fra 10,000 dollar til 10,800.

Jeg nevnte at det kunne være bra å ta en posisjon ved et utbrudd og det er en strategi jeg ofte bruker. Gratulerer hvis du endte opp med å følge mønsteret.

Men hvordan bestemmer jeg hvor jeg skal ta gevinst?

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

For meg er “stop loss” et kjempeviktig verktøy med handel av kryptovaluta. Derfor setter jeg en “stop loss” under den tidligere mostanden og når prisen øker, hever jeg min “stop loss”.

Når jeg ser et utbrudd med stigende volum, synes jeg muligheten ser ekstra spennende ut fordi det betyr at flere og flere ønsker å kjøpe. Om jeg derimot går glipp av utbruddet, så stresser jeg ikke med å komme inn, men velger heller å vente til neste mulighet kommer. Det kommer nemlig alltid flere muligheter.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Om vi zoomer ut en del, ser vi at et større triangel holder på å skapes. Den 6. september var prisen på vei å bryte ut, men rundt 10,900 dollar kom selgerne tilbake og trykket i stedet prisen ned.

Jeg tror allikevel at vi kommer til å se prisen bevege seg horisontalt en stund for å så bryte ut høyere. Rundt hjørnet venter Brexit, Bakkt og handelsplattformen Binance lanseres snart i USA. Jeg vil imidlertid vente til jeg ser et utbrudd før jeg bestemmer meg for hva jeg skal gjøre på kort sikt.

Mønsteret vi ser er et fallende triangel, hvilket oftest leder til at prisen bryter ut nedover. Men det finnes ingen garantier, og på grunn av alle positive nyheter som er på vei, så tror jeg at vi kommer til å bryte ut oppover.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Ser vi på de mange alternative kryptovalutaene som finnes, har de levd sitt eget liv de siste dagene uten å følge bitcoin.

Noen spennende prosjekter som jeg vil rette oppmerksomheten mot er eos, en konkurrent til ethereum, hvor prisen har steget så mye som 18 prosent den siste uken.

Litecoin har også økt en god del og har nylig gjennomgått sin halvering, hvilket innebærer at de som arbeider med mining får halvert belønning. Det betyr at færre litecoins slippes ut på markedet, hvilket i sin tur fører til at tilførselen av denne kryptovalutaen blir mindre.

Historisk sett har prisen etter halvering normalt steget. Bitcoin blir halvert i begynnelsen av neste år.

Bildekilde: Coinmarketcap
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. For de av dere som ønsker å lære mer, vil Dennis holde et webinar 10. september klokka 20.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.