Den største og mest vellykkete kryptovalutaen bitcoin har i løpet av forrige uke (uke 17) svinget mellom 5,000 og 5,600 dollar. Prisen var oppe ved den tidligere tilbud/etterspørsel-sonen før selgerne kom tilbake og trykte ned kursen.

Kjøperne ser imidlertid ut til å være sterke, og det er mulig at vi ser et utbrudd mot 6,000 dollar hvor neste motstand venter, som jeg skrev om i mitt forrige innlegg.

Jeg ser nå to mulige scenarioer, men husk at dette er min egen analyse, og at dette ikke bør betraktes som noen form for anbefaling.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Scenario 1: Hode- og skulderformasjon

Det første scenarioet som taler for en nedgang er at en hode- og skulderformasjon tar form. Den andre skulderen holder på å skapes nå.

Dersom mønsteret fullføres er det stor sannsynlighet for at prisen faller ned til tidligere motstandsnivå som har blitt til støtte. Deretter må nivået på 5,200 dollar bli brutt med overbevisende volum.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Scenario 2: Stigende trend

Det andre mønsteret, som jeg tror er mer sannsynlig, er en stigende trekant. Som normalt viser til en stigende trend.

Den 2. april så vi bitcoin gå opp over 18 prosent, hvilket representerer begynnelse på mønsteret. Dersom mønsteret avsluttes, vil prisen gå opp omtrent like mye etter utbruddet fra den opprinnelige trekanten, noe som vil bety at vi kan se bitcoinprisen gå opp til 6,500 dollar.

Kan se et utbrudd

For å gi et tydelig bilde over hva som faktisk skjer er støtten oppegående og kjøperne øker dermed prisen mer og mer for hver gang prisen besøker støtten.

Dermed kommer selgerne tilbake rundt samme nivå, hvilket innebærer at det blir færre og færre selgere igjen etter hvert besøk på motstanden.

Ettersom motstand og støtte kryper nærmere, ser vi til slutt et utbrudd, som vanligvis betyr at det vil gå oppover med denne typen mønster.

Ingenting er selvsagt garantert, men det kommer til å bli spennende å følge utviklingen.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017.Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Ansvarsfraskrivelse: Alt innhold på Kryptografen er publisert for informasjons- og opplæringsformål. Intet innhold på våre nettsider utgjør eller skal forstås som en anbefaling til å foreta finansielle transaksjoner eller investeringer. Investering i kryptovaluta og teknologiselskaper innebærer betydelig risiko, og vi har intet ansvar for brukernes investeringer. Les mer

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.