Bitcoin har i løpet av forrige uke (uke 18) hatt en positiv utvikling. Kryptovalutaens pris gikk fra like under 5,200 dollar til en topp på 5,850 dollar. Akkurat nå har markedet roet seg ned da selgerne har kommet tilbake og prisen på bitcoin er for øyeblikket 5,600 dollar.

Det som drev prisen høyere denne gangen var nyhetene omkring den stabile valutaen tether (USDT) og handelsplattformen Bitfinex. Bitfinex hadde lyktes med å unngå en tap på 850 millioner dollar, hvilket som skal ha blitt gjemt i tethers finanser.

Mange investorer dumpet derfor tether og begynte å flytte pengene over til bitcoin, hvilket startet oppgangen.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Bitcoin mot 6 500 dollar

mitt forrige innlegg skrev jeg om to mulige scenarier som jeg antok til å være mest sannsynlig å skje. Det som godt mulig skjer nå er at den tidligere motstanden har blitt til støtte.

Prisen kan dermed gå ned til 5,500 dollar for å så fortsette reisen oppover mot 6,500 dollar for å fullføre mønsteret.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Bitcoin mot 3 000 dollar

Med det sagt er det selvsagt trolig at vi også kan se prisen falle. Mange fremgangsrike investorer og tradere sier at 6,000 dollar er en sterk motstand og at selgerne kommer tilbake med stor kraft for å trykke ned bitcoin mot tidligere lave nivåer for å lage en dobbel bunn.

Dessuten viser indikatoren RSI en negativ divergens, hvilket indikerer at vi kan se et større fall innen nær framtid.

Ettersom det eneste vi kan gjøre som investorer og tradere er å ha sannsynligheten på vår side, er det viktig å ha en investeringsstrategi og en handelsstrategi med en veldefinert risikostyring.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017.Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. For deg som vil lære deg mer holder Dennis et webinar den 23 mai klokken 20.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.