Bitcoin befinner seg fortsatt i det store triangelet som har oppstått og vi venter på et utbrutt. Prisen for bitcoin åpnet forrige uke (uke 38) på 10,320 dollar. En uke senere befinner prisen seg like under 10,000 dollar.

Selv om bitcoin ikke har beveget seg spesielt mye har mange alternative kryptovalutaer beveget enda mer, hvilket jeg kommer tilbake til lenger ned i artikkelen.

Bakkt har endelig blitt virkelighet og de har lansert bitcointerminaler som er støttet av ekte bitcoin, noe som er unikt. Dessverre var åpningen en skuffelse for mange grunnet lavt volum, men det kan selvfølgelig endres i fremtiden.

Åtte måneder til halvering

Noe som imidlertid er spesielt akkurat nå er at vi befinner oss rundt åtte måneder fra neste halvering av bitcoin. Halveringen er noe som inntreffer hvert fjerde år og som kun har skjedd to ganger før. Det betyr helt enkelt at belønningen som minere får halveres.

Historisk har det vært den beste tide å investere for å få best mulig avkastning. Så hvis du investerer i nøye utvalgte alternative kryptovalutaer, kan avkastningen bli veldig bra nå, hvis man bruker historien som veiledning for fremtiden.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Alternative kryptovalutaer er alle kryptovalutaer som ikke er bitcoin. Det finnes i dag over 2,890 kryptovalutaer ifølge Coinmarketcap, men det er bare et fåtall som kommer til å lykkes.

Coinmarketcap gir deg en god oversikt over alle ulike kryptovalutaer og en bra måte å lese listen på er at dem med høyest markedsverdi er sikrere enn de med lavere verdi. Ganske logisk, men det er også et godt prinsipp å investere ut ifra: å plassere den største delen av investeringen i de større kryptovalutaene og mindre beløp desto lengre ned på listen man kommer.

Altcoins har gjort det bra

Hvis vi ser på de 17 største kryptovalutaene blir det tydelig at nesten samtlige har prestert bedre enn bitcoin den siste uken. Når det er sagt, har bitcoin gått mer opp enn de andre hvis vi ser på hele året.

Imidlertid kan det være slik at vi etter hvert blir å se de alternative kryptovalutaene fullstendig bryter ut av mønsteret til bitcoin.

Men hvis det er slik at du er nybegynner på kryptomarkedet, ville jeg begynt med de to største, ethereum og bitcoin. Når du lærer deg mer og gradvis blir mer kjent med markedet, kan du begynne å se lenger ned på listen.

Bildekilde: Coinmarketcap

Ethereum er den nest største kryptovalutaen hvis vi ser på markedsverdi. Ethereum har skapt en blokkjede som andre bedrifter kan bygge applikasjoner på. De oppfant også smarte kontrakter, noe som mer eller mindre er digitale kontrakter.

Noen av verdens beste programmere arbeider med ethereums blokkjede og de har mye på agendaen i løpet av de kommende månedene. Blant annet vil en oppgradering av blokkjeden finne sted som vil gjøre den mer skalerbar, noe som betyr flere transaksjoner per sekund.

Gjør det motsatte

Mange mente at ethereum falt av da den gikk far 1,300 dollar hele veien ned til under 100 dollar. Fra et investeringsperspektiv er det viktig å ikke selge når alle andre selger, men i stedet gjøre det motsatte – når alle andre har gitt opp, er det på tide å kjøpe.

Hvis du leser at det er på tide å selge – da er det på tide å kjøpe eller i alle fall holde igjen dine investeringer.

Det er allikevel viktig at du handler etter en strategi. Et eksempel på en strategi du kan begynne med allerede nå er å investere en fast sum hver måned. Hvis du planlegger å investere 1,000 NOK, så i stedet for å investere alt på samme tid, kan du investere 100 kroner fordelt over ti måneder. På denne måten vil du få en gjennomsnittspris.

Husk imidlertid at du aldri må investere penger som du kommer til å trenge om få måneder, men bare penger du vet du klarer deg uten.

Husk også at denne artikkelen bare inneholder mine egne tanker og ikke må ses på som finansiell rådgivning.

Ha en flott investeringsuke!

Diagram for ethereum/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. For deg som vil lære deg mer holder Dennis et webinar den 26. september klokken 20.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.