I løpet av den siste uken (uke 12) har bitcoin gått fra 5350 dollar til rundt 6000 dollar.

Prisen skjøt opp syv prosent i dag (mandag) da Federal Reserve (FED) gikk ut med at dem ville åpne for ubegrenset med såkalte “kvantitative lettelser” (QE), som faktisk betyr at en sentralbank kjøper opp obligasjoner fra stater eller private selskaper.

Ulempene med dette er at det øker inflasjonen, får renten til å skyte opp på lang sikt, og sist, men ikke minst, setter det økonomiske systemet i ubalanse på lang sikt.

Hvordan kan vi beskytte oss?

Jeg synes det er interessant at sentralbanker rundt om i verden gjør alt de kan for å stabilisere økonomien gjennom kunstige prosesser. Bitcoin, derimot, for å gi deg et eksempel, har bare 21 millioner mynter, noe som skaper sjeldenhet.

I tillegg er det ikke mulig å begynne å “skape” flere bitcoin hvis prisen eller systemet ikke fungerer slik det skal. I stedet styres bitcoin og mange andre kryptovalutaer av tilbud og etterspørsel. Det kan være lurt å tenke på.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Hvis vi ser på bitcoin/usd fra et kortere perspektiv, kan vi se at den forrige støtten på 6400 dollar nå har blitt en motstand. Kjøperne har prøvd å presse prisen over disse nivåene i flere dager uten å lykkes.

Hvis vi ikke klarer å bryte det nivået, tror jeg at vi kommer til å se lavere priser. Jeg trodde ikke vi ville bryte under 6400 dollar, men av den grunn har vi nå fått mange gode muligheter, ikke minst for å kunne kjøpe bitcoin på lavere nivåer.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

I juni 2019 skapte bitcoin en lavere topp på 14000 dollar og deretter enda lavere i februar 2020 på 11000 dollar.

Det er et vanlig mønster som gir en investor en god oversikt over sykluser på tvers av forskjellige eiendeler. Nå opprettet vi også en nedre bunn (holder også på å skapes).

Må vite hva man skal se etter

Så lenge en eiendel skaper lavere topper og lavere bunner, vil prisen fortsette å falle. Det kan virke åpenbart, men hvis du ikke vet hva du skal se etter, er det ikke så enkelt.

Prøv å finne fram en graf og se hvordan situasjonen ser ut for andre eiendeler. Høyere eller lavere topper eller bunner kan leses ut over en lengre periode (flere år), samt i en kortere periode (i løpet av en dag).

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com

Jeg tror vi vil falle mer på kort sikt og jeg har derfor tatt en handel med et inngangsnivå på 6600 dollar, en “stop loss” på 7300 dollar og en “take profit” på 4600 dollar.

Jeg har et risk/rewardforhold på 1:3, som betyr at jeg kan tjene tre kroner for hver krone jeg risikerer.

Jeg risikerer en prosent av porteføljen min og kan forhåpentligvis tjene tre prosent hvis det går som jeg håper.

Husk som vanlig at dette ikke er finansiell rådgivning, men bare mine egne meninger.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. For deg som vil lære deg mer holder Dennis et webinar den 26 mars klokken 20.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.