I forrige uke (uke 20) tok bitcoin seg fra 7,000 dollar og opp til et høyeste nivå på rundt 8,350 dollar – for så på slutten av uken stenge på like under 8,000 dollar. Det virker nå som at bitcoin befinner seg i en konsolideringsfase der de høyeste nivåene blir lavere, men hvor støtten også blir høyere.

Det som vanligvis skjer da er at prisen hopper opp og ned til et utbrudd skjer. Jeg kommer til å ta en posisjon på kortere sikt når jeg ser hvilken retningen utbruddet tar.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Om vi derimot zoomer ut og ser på bitcoin på et månedsperspektiv (hver strek tilsvarer en måned), så ser diagrammet uten tvil positivt ut.

I mitt forrige innlegget skrev jeg at vi så en sterk motstand rundt 8,500 dollar – og den er fortsatt intakt. Dersom vi ikke bryter gjennom det i løpet av de kommende dagene forventer jeg at vi i stedet bryter ut nedover.

Om prisen derimot bryter opp ser jeg at bitcoin går mot 10,000 dollar.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på måneder. Bildekilde: Tradingview.com

Markedet har gått mye opp i løpet av den siste uken, og ethereum, stellar lumens, sammen med binance coin, har vært de som har lyktes best av topp 10.

Husk at ingenting er bestemt, og om det er noen tips jeg kan gi det, så er det å ikke bli drevet av FOMO (fear of missing out), uten å bruke en strategi.

En enkel strategi er en såkalt “dollar cost averaging” (DCA), hvor du setter inn en sum hver måned eller uke for å få en gjennomsnittspris.

Bildekilde: Coinmarketcap.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017.Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer.For deg som vil lære deg mer holder Dennis et webinar den 23 mai klokken 20.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.