I løpet av forrige uke (uke 25) åpnet bitcoinprisen på like under 9,000 dollar. Uken har deretter vært preget av en sterk oppgang – og på søndag stengte prisen på 10,872 dollar.

Jeg har sett nyheter og analyser fra mange fremtredende analytikere, der flertallet er fast bestemt på at vi vil nå betydelig høyere nivåer i fremtiden.

Det psykologiske nivået rundt 10,000 dollar ble lett brutt, og spørsmålet vi burde stille oss selv er følgende: Hvis alle er så positive til en fortsatt oppegående trend, er det virkelig slik at det er nå den inntreffer? Eller kommer vi derfor til å se en korreksjon i stedet?

“Hvis alle er så positive til en fortsatt oppegående trend, er det virkelig slik at det er nå den inntreffer?”

Fra erfaring vil det alltid være en ny situasjon som oppstår som vi må ta stilling til, så etter min mening er det ikke nødvendig å stresse. Følg en strategi og invester systematisk.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

I mitt siste innlegg skrev jeg at jeg ville handle etter at jeg så retningen bitcoin ville ta. Prisen brøt ut oppover. Sagt og gjort tok jeg en posisjon og fulgte prisen opp til like under 10,000 dollar. Der solgte jeg med gevinst.

Nå avventer jeg enda en gang på retning. Nå virker det som om vi skal høyere opp og teste nivåene rundt 11,600 dollar. Et oppegående triangel har blitt formet, hvilket vanligvis bruker å ende med et utbrudd oppover.

Siktet er satt til 11,600 dollar

Sannsynligheten indikerer at det vil oppstå, men vi vet ikke når og det er derfor jeg velger å bruke en “stop loss” som jeg plasserer like under den gule sonen eller rett over den svarte støtten, avhengig av hvilken retning utbruddet oppstår.

Siktet er satt til 11,600 dollar hvor neste motstand ligger, som jeg tror vi kan få reaksjoner fra.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Bitcoin har gått opp omtrent 230 prosent siden årsskiftet og mange indikatorer viser at en korreksjon er nødvendig. Markedet er litt for positivt for min smak og det er noe i dette sitatet fra investeringsguru Warren Buffet:

“Be greedy when others are fearful and fearful when others are greedy.”

Markedet er svært irrasjonelt

Det er kanskje lettere sagt enn gjort, men akkurat nå viser kryptovalutaenes “fear and greed index” at markedet er ekstremt positivt til en videre oppgang. Er det ikke da vi ofte får se en rekyl i den andre retningen?

Uansett marked er en oppgang på 230 prosent ikke sunt, men markedet er svært irrasjonelt. Vi kommer til å se en større korreksjon ettersom hvert positive marked består av korreksjoner.

“Uansett marked er en oppgang på 230 prosent ikke sunt”

For meg, som sagt, er det ingen grunn til å stresse, men jeg venter på at markedet skal gå ned før jeg bygger på min investeringsportefølje.

Dersom man er usikker, er en fantastisk strategi “dollar-cost-average”, hvilket innebærer at du investerer en sum hver måned, for eksempel, og dermed får en gjennomsnittspris.

Fear and greed index. Bildekilde: Alterative.me
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. Les mer om hans tradingklubb her.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.