Bitcoinkursen anklages ofte for å være manipulert av investorer med store ressurser eller av store institusjonelle investorer.

Men nedgangen som skjedde i august, hvor bitcoinprisen falt et godt stykke under 10,000 dollar, skal ikke ha handlet om manipulasjon.

Det fremgår av en analyse fra Coin Metrics som Bitcoinist nå rapporterer om.

Tre store salgsordrer

Coin Metrics ble grunnlagt i 2017 og er et prosjekt bygget på åpen kildekode utviklet for å gi publikum data og analyse av blokkjeder og kryptonettverk.

Når det gjelder det kraftige prisfallet 28. august, var det ifølge Coin Metrics analyse, størst handelsaktivitet hos den amerikanske kryptobørsen Coinbase i en periode på 20 sekunder. På det tidspunktet ble nemlig tre store salgsordrer på til sammen 72 bitcoin (740 000 dollar) utført.

Det var ingen spesiell utløser for disse salgene, ikke engang på andre kryptobørser skjedde en lignende økning i handelsvolum.

Det som kan ha skjedd den gang var at disse salgsordrene utløste prisnedgangen ettersom flere valgte å selge som følge av den.

Kan ha utløst en reaksjon

Salgsordrene kan også ha utløst en salgsreaksjon hos handelsalgoritmer som brukes av såkalte market makers. Algoritmene kan ha tolket at de plutselige store salgene kom fra investorer som hadde innsideinformasjon, og dermed handlet deretter.

Men det finnes ingenting som tyder på at nedgangen skulle ha handlet om markedsmanipulasjon, skriver Bitcoinist som henviser til analysen fra Coin Metrics.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.