Bitcoin beveget seg veldig positivt forrige uke. Prisen på verdens største kryptovaluta klarte til og med å nå 13.000 dollar.

Nå virker det som den positive trenden har snudd. Etter en volatil helg hvor prisen på bitcoin sank så lavt som 9,900 dollar, ligger nå kryptovalutaen like over 10,000 dollar, viser tall fra Coinmarketcap.

Nedgangen kom etter at Donald Trump utalte seg negativt om bitcoin. Men det lekkede dokumentet som viser at den amerikanske kongressen kan forby Facebooks kryptovaluta libra, kan også ha hatt en påvirkning.

Analytiker og kryptoprofilen Tom Lee mener at nedgangen er bra for bitcoin.

“Det er bra for bitcoin med nedgang i denne situasjonen,” skriver han på Twitter.

Vil fortsette å synke

Kryptoanalytikeren som går under navnet filb filb på sosiale medier, er ikke så positiv.

“Prisbevegelsene er veldig bjørneaktige med tanke på at bitcoin har mistet støtten på 10,900 dollar, som jeg hadde satt opp. Jeg tror vi vil fortsette å gå ned”, skriver han på sin Telegram i følge Cointelegraph.

Selv om bitcoin har hatt en dårlig helg, så er det ingenting mot hvordan det har gått med altcoinsen. Ethereum og bitcoin cash har mistet omtrent 17 prosent av sin verdi. Aller dårligst har det gått for bitcoin sv som har mistet 21 prosent, viser tall fra Coinmarketcap.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.