Hjem  »  Marked  »  April 2021 recap

April 2021 recap

Sofia Blikstad
calendar 04,mai 2021

BTC dominansen under 50%

Bitcoin-dominansen startet måneden på 58.6%, nådde et lavt nivå på 47.9%, høyt på 60.4% før den endte på 49.1% – nøyaktig to år siden Bitcoin-dominansen var under 50%. Samtidig fortsetter DeFi å vokse i voldsom fart, og med stadig nye aktører som vokser ved siden av Ethereum vil det være interessant å se hvordan dette utvikler seg.

Det vidkjente sitatet «Gradually, then suddenly» er hentet fra Ernest Hemingway sin berømte roman «The Sun Also Rises». Utviklingen av kryptoøkosystemet som startet med Bitcoins white-paper den 31. oktober 2008 har vært en gradvis og langsom prosess, men det kan se ut til at vi er på vei inn i en ny fase.

BTC dominanse i April

Majoriteten av de store, globale bankene begynner sakte å akseptere og håndtere etterspørselen for digitale eiendeler, mens andre fortsetter kampen mot systemet ved å gå så langt som å svarteliste NYSE- aksjer som Coinbase og MicroStrategy. Samme bank var nær på å miste sin amerikanske banktillatelse og måtte betale 1.9 milliarder dollar i bøter som følger av hvitvasking av de meksikanske narkotikakartellene. Jeg snakker selvfølgelig om HSBC.

Når vi snakker om ironi

Ironisk nok bekreftet Finanstilsynet mandag morgen at DNB får en bot på 400 millioner kroner for mangelfull etterlevelse av hvitvaskingsloven. Da fikk vi bekreftet at hvitvasking fremdeles er bankenes domene.

På reguleringsfronten publiserte en tidligere direktør i CIA en analyse av Bitcoins bruk i ulovlig finansiering. Hans to hovedkonklusjoner er i) generaliseringene om bruk av Bitcoin i ulovlig finansiering er betydelig overvurdert og ii) Blockchain-analyse er et svært effektivt verktøy for bekjempelse av kriminalitet og etterretning. Staten Wyoming har blitt den første til å avklare den juridiske statusen til DAOer (Decentralized Autonomous Organizations).

Teknisk perspektiv

I det tekniske hjørnet har vi sett en stor utvikling i Bitcoins Lightning Network. I april 2020 var det rundt 4.500 noder, men dette tallet har nå doblet seg til over 10.000 noder ifølge Bitcoin Visuals, som et resultat av at flere børser og apper adopterer Layer 2 skaleringsløsningen.

Det er ikke så ofte kaller vi dette markedet kjedelig, men Bitcoin beveget seg lite den første halvdelen av måneden. Etter at Coinbase kunngjorde fantastiske Q1 21 resultater med 1.8 milliarder dollar i inntekter, var noteringen deres en etterlengtet hendelse som til slutt skjedde den 14. april, etter å ha blitt forsinket fra mars. Aksjen (COIN) handlet opp 31% fra referansekursen ($ 250), men lavere enn den var priset ved lansering ($ 381), og dagen endte med en verdsettelse på $ 86 milliarder dollar. Med det overgikk de Facebook, som i sin tid også gikk på børs gjennom en direkte notering. For et ni år gammelt selskap er det ganske bemerkelsesverdig.

Kryptokompetanse i SEC

Samme dag som Coinbase ble børsnotert ble Gary Gensler sverget inn av det amerikanske senatet som den nye formannen av SEC, og kommissær Hester Pierce vil nå få etterlengtet hjelp av noen med kompetanse i digitale aktiva og blockchain-teknologi. For de som er spesielt interesserte anbefaler jeg å gi MIT-foredraget hans en lytt.

Den totale markedsverdien til kryptoøkosystemet nådde milepælen på to billioner dollar i et kort øyeblikk, og småinvestorer pumpet Doge til månen. I det contango nådde ATHer var det dog flere tydelige tegn på at markedet var over-levered.

Grafen under viser at man før det smalt kunne selge BTC-futures og kjøpe BTC-spot på forskjellige børser mot en midt-30% p.a. gevinst, noe som ikke var bærekraftig.

Det skulle vise seg å stemme i det salgssiden skulle eksplodere på Binance søndag 18. april. I løpet av en 24-timers periode var nesten én million kunder likvidert, og 10 milliarder dollar var tapt – mer enn det dobbelte av Black Thursday mars i fjor. Det kan se ut til at småinvestorer aldri lærer at gearing er unødvendig når du handler et aktiva med 100% vol.

Litt ekstra FUD:

Fall i kinesisk hashrate og falske rykter om det amerikanske finansdepartementet ga ytterligere bensin til bålet, og alle større protokoller falt mellom 15-20%. President Bidens kunngjøringer om betydelige skatteøkninger førte til at kryptomarkeder, spesielt BTC, lå lavt resten av måneden.

Interessante kunngjøringer:

 • Det ryktes at JPMorgan skal forberede et aktivt forvaltet Bitcoin-fond
 • Kina har i en interessant tvist meldt at de anser Bitcoin som et investeringsalternativ
 • PayPals Venmo lanserer kryptokjøp- og salg
 • Bitcoin investeringsselskap NYDIG hentet ytterligere $ 100 mm
 • Daniel Loebs Third Point hedgefond på 17 milliarder dollar har krypto i porteføljen
 • Robinhood kunngjorde 460% vekst, 9.5 millioner kryptohandlere på plattformen deres i 1Q21
 • Galaxy Digital er det niende selskapet som søker om en Bitcoin ETF hos SEC
 • Frankrikes tredje største bank Société Générale lanserer tokenisert gjeld på Tezos
 • Facebook forventes å lansere piloten til Diem i 2021
 • Spillgiganten Nexon kjøper $ 100 mm i Bitcoin (<2% av eiendelene)
 • Sacramento Kings vil tilby Bitcoin som lønn til sine spillere
Back