Forrige uke begynte med en prisøkning på bitcoin, fra drøyt 9.000 dollar til omtrent 9.350 dollar.

I løpet av forrige uke har prisen ligget rundt 9.250 dollar – med en topp på 9.479 dollar onsdag ettermiddag og en bunn på 9.053 dollar denne fredag formiddagen.

I skrivende stund handles bitcoin for rundt 9.300 dollar, ifølge tall fra Bitstamp.

Vært stille lenge nå

Bitcoinprisen har dermed holdt seg ganske stille en god stund nå, noe som har fått en analytiker hos Cointelegraph til å begynne å sammenligne kryptovalutaen med en såkalt stablecoin.

Ifølge analytikeren minner den stabile og statiske prisen ham om hvordan bitcoinprisen oppførte seg tidlig i 2017.

Da lå nemlig prisen rundt 900 dollar i løpet av årets tre første måneder. Deretter fulgte en kraftig prisoppgang på 300 prosent – og siden da fortsette prisen bare å stige fram til årets slutt.

Opp eller ned

Det store spørsmålet nå er om bitcoin vil gjenskape bevegelsene sine fra 2017 eller om prisen på kryptovaluta ganske enkelt har toppet seg og derfor vende nedover i fremtiden, skriver analytikeren på Cointelegraph.

Bitcoin utgjør nå 62,6 prosent av den totale markedsverdien for alle kryptovalutaer, ifølge Coinmarketcap.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.