Kilde: M. B. M. – Unsplash

$57,444

Igår klokken 17:00 ble bitcoin handlet til nivåer vi ikke har sett siden ATHen ble satt 20. februar på $58,352. Denne nye prisøkningen signaliserer at stemningen hos investorene har skiftet tilbake til fordel for bulls, og det øker igjen sannsynligheten for at bitcoin muligens kommer til å prøve seg på $60,000.

Data fra Cointelegraph Markets og TradingView viser at Bitcoin spratt opp fra et lavt $52,998-nivå i de tidlige morgentimene igår, for så å fortsette å stige 6,5% over til over $57,000. Prisen har korrigert siden igår, og handles i skrivende stund til rett under $55,000. Kanskje det neste som skjer er et hopp til $60,000?

Tradingview

Digital Currency Group driver prisen

Gårsdagens bullrun ble nok i stor grad drevet av nyheten om at Digital Currency Group planlegger å kjøpe aksjer for oppimot $250 millioner i Grayscales Bitcoin Trust (GBTC). Kjøpet kommer på et interessant tidspunkt, med tanke på at GBTC-aksjer 8. mars handles med 15% rabatt i forhold til Bitcoins spotpris på større børser. Digital Currency Group er forøvrig moderselskapet til Grayscale, så de kjøper i praksis aksjer i eget selskap. Digital Currency Group eier også Coindesk.

Mens institusjonelle investorer kanskje kan ta æren for det nåværende positive trekket, fortsetter den generelle interessen for Bitcoin å vokse. 10.000 Bitcoin-minibanker har blitt installert i USA siden 1. mars 2020.

Bitcoin ignorerer uro i aksjemarkedet

I løpet av de siste to ukene har aksjemarkedene blitt undertrykket av en nedgang i teknologiaksjer og bekymringer over en økende statsrente (treasury yield). Mange analytikere spådde at en styrkning i dollarkursen og stigende statsrente ville påvirke Bitcoin-prisen negativt.

I følge Chad Steinglass, handelssjef i CrossTower, er den “underliggende strømmen i BTC fortsatt utrolig god”, da det virker som nye store tradisjonelle finansaktører involverer seg i Bitcoin hver dag.

Steinglass sa at det nylige tilskuddet av Ether (ETH) til balansen til det kinesiske programvarefirmaet Meitu er en annen positiv utvikling ettersom det demonstrerer den økende fremtredende posisjonen til kryptovaluta i tradisjonell finans.

Steinglass forklarte videre at BTC-korreksjonen de siste to ukene var resultatet av et “massive sell-off in tech equities” som rammet GBTC hardt da “discount to NAV that GBTC traded got as high as 15%” den 5. mars, som førte til at europeiske tradere “ran in fear” mot closing av de europeiske aksjemarkedene.

“I believe that this caused a drag on BTC prices, as adventurous traders stepped in to slowly buy GBTC while selling spot or futures. The fact that spot BTC prices were able to tread water during this route was something I found quite bullish.”

Steinglass

Denne artikkelen ble originalt publisert hos Cointelegraph

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.