Kilde: TradingView

Guggenheim negativ

Over 20% korreksjon er ikke noe nytt for Bitcoin-hodlere, og samtidig er faktum at droppet stoppet der, et godt tegn for at support nivået på $30,000 opprettholdes. Cointelegraph-analytiker Michaël van de Poppe mener slike dips er gylne muligheter for å kjøpe under FOMO-runs.

CIO I Guggenheim, Scott Minerd, er på den andre siden negativ til om bitcoins bratte verdistigning de siste ukene kommer til å fortsette, og tweeter følgende mandag morgen.

Dog kan denne korreksjonen også tolkes som et billigsalg for institusjoner som ønsker å hive seg på med litt rabatt. Dette kommer fra grunnlegger i Gokhshtein Media, David Gokhshtein.

Biden skal printe $3 billioner.

I USA tilrettelegges det for et potensielt Bitcoin bullrun i form av et massivt stimuliprogram for næringslivet med en verdi på $ 3 billioner. Dette kommer fra den påtroppende Biden-administrasjonen.

Som en klassisk invers korrelasjon for Bitcoin, fortsatte den amerikanske dollarindeksen (DXY) sine gevinster de siste dagene, og gikk tilbake over 90-nivået etter å ha nådd de laveste nivåene siden mars 2018.

Fjoråret viste oss at en svak USD meget sannsynlig gir Bitcoin et løft. Dette skjedde i en tid da andre prisforhold stadig brøt sammen. Matt Maley uttaler seg til Bloomberg:

“The dollar is so extremely oversold, over-hated, and over-shorted that it all but has to rally for a while at some point soon,”

Matt Maley, chief market strategist at Miller Tabak + Co.

Minere tar gevinst

En annen grunn til korreksjonen mandag morgen ligger fast i selve Bitcoin-nettverket. Minere ser ut til å selge betydelige beholdninger.

I følge data fra on-chain overvåkingsressursen CryptoQuant, har salget nå nådd sitt høyeste siden juli 2019, til og med overgående de som fulgte etter den siste halveringen av mining rewards i mai i fjor.

CryptoQuant brukte sin “Miner Position Index” (MPI) for å bestemme minerenes fallende posisjoner i BTC, med CEO Ki Young Ju som beskriver den nåværende situasjonen som et “kortsiktig bearish marked.”

“Since December last year, they had been selling $BTC, but the correction was tiny due to institutional buying power.”

Young Ju
Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.