Kilde: TradingView

Guggenheim negativ

Over 20% korreksjon er ikke noe nytt for Bitcoin-hodlere, og samtidig er faktum at droppet stoppet der, et godt tegn for at support nivået på $30,000 opprettholdes. Cointelegraph-analytiker Michaël van de Poppe mener slike dips er gylne muligheter for å kjøpe under FOMO-runs.

CIO I Guggenheim, Scott Minerd, er på den andre siden negativ til om bitcoins bratte verdistigning de siste ukene kommer til å fortsette, og tweeter følgende mandag morgen.

Dog kan denne korreksjonen også tolkes som et billigsalg for institusjoner som ønsker å hive seg på med litt rabatt. Dette kommer fra grunnlegger i Gokhshtein Media, David Gokhshtein.

Biden skal printe $3 billioner.

I USA tilrettelegges det for et potensielt Bitcoin bullrun i form av et massivt stimuliprogram for næringslivet med en verdi på $ 3 billioner. Dette kommer fra den påtroppende Biden-administrasjonen.

Som en klassisk invers korrelasjon for Bitcoin, fortsatte den amerikanske dollarindeksen (DXY) sine gevinster de siste dagene, og gikk tilbake over 90-nivået etter å ha nådd de laveste nivåene siden mars 2018.

Fjoråret viste oss at en svak USD meget sannsynlig gir Bitcoin et løft. Dette skjedde i en tid da andre prisforhold stadig brøt sammen. Matt Maley uttaler seg til Bloomberg:

“The dollar is so extremely oversold, over-hated, and over-shorted that it all but has to rally for a while at some point soon,”

Matt Maley, chief market strategist at Miller Tabak + Co.

Minere tar gevinst

En annen grunn til korreksjonen mandag morgen ligger fast i selve Bitcoin-nettverket. Minere ser ut til å selge betydelige beholdninger.

I følge data fra on-chain overvåkingsressursen CryptoQuant, har salget nå nådd sitt høyeste siden juli 2019, til og med overgående de som fulgte etter den siste halveringen av mining rewards i mai i fjor.

CryptoQuant brukte sin “Miner Position Index” (MPI) for å bestemme minerenes fallende posisjoner i BTC, med CEO Ki Young Ju som beskriver den nåværende situasjonen som et “kortsiktig bearish marked.”

“Since December last year, they had been selling $BTC, but the correction was tiny due to institutional buying power.”

Young Ju
Kryptografen nyhetsbrev